Ekonominin yüzde 11 büyüdüğüne dair iddiaların olduğuna vurgu yapan Yılmaz, “büyümenin yalan ve kağıt üzerinde olduğunu gördük” dedi. Belediye başkanlarına da seslenen Yılmaz, “Gaziantepspor bizim tarihimizdir, lütfen Gaziantepspor’a sahip çıkın” dedi.

ESNAF, SİFTAH YAPMADAN KEPENK İNDİRİYOR

Esnafın kirasını ödemekte zorlandığını ve gün içerisinde siftah yapmadan kepenk kapattığını söyleyen Yılmaz, “Cuma günü Karşıyaka Mahallesi Korutürk caddesinde esnaf gezisi düzenledik. 60’a yakın esnafı dükkanında meclis üyelerimiz ile birlikte ziyaret ettik. 60’a yakın dükkanda sadece bir kebapçıda bir tane müşteri gördük. Hiçbir esnafta müşteri göremedik.Esnaf çoğu gün siftah yapmadan kepenk kapattığını hatta kiraları dahi ödeyemediklerini bizlere söyledi. Ekonominin yüzde 11 büyüdüğü iddia edilmektedir.Bu durumu esnafa sorduk,büyümenin yalan olduğunu ve kağıt üstünde olduğunu yerinde tespit ettik” diye konuştu.

ESNAF, KİRASINI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR

Esnafın tespit edilen sorunlarını şunlardır diyen Yılmaz, “Esnaf kira parasını ödemekte zorlanmaktadır. Çoğu esnaf sigorta primlerinin aşırı olması sebebi ile işçi çalıştırmamaktadır. Vergilerin fazla olmasından dolayı hammade alamamaktadırlar” diyerek çözüm önerilerini sundu. İşte Yılmaz’ın çözüm önerileri; “Esnaftan 5 yıl süre boyunca vergi minumum düzeyde alınsın. SGK primleri yarı oranında azalsın.Belli sayıda çırak, kalfa SGK primlerinin bir kısmı devletçe karşılansın. Düşük faizli krediler verilsin. AVM ler ilçe veya il dışına çıkarılsın. Esnaftan bir defaya mahsus olarak ÖTV indirimi uygulanmasını yetkililerden esnaf adına talep ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE GERÇEK İŞSİZLİK ORANI, 6 MİLYON CİVARINDA

TUİK’e göre işsizlik oranın yüzde 3 buçuk civarında olduğuna dikkat çeken Yılmaz, DİSK’in gerçek işsizlik oranını anımsatarak, gerçek işsizlik oranın 6 milyon civarında olduğunuda söyledi. Yılmaz, “Ekonomi yüzde 11 büyüdü ise işsizlik oranı neden TUİKE göre hala 3 buçuk milyon civarındadır ki DİSK gerçek işsizliğin 6 Milyon civarında olduğunu rapor etmektedir. Madem ekonomi büyüdü, o halde Türkiye’nin dış borcu 470 Milyar Dolara neden yükselmektedir. Borç giderek artarken biz nasıl olurda büyürüz. Batarken büyüyen dünyadaki tek ülkeyiz. Osmanlının borç yüzünden battığını bize izleyen vatandaşlarımıza hatırlatırım” ifadesini kullandı.

MAHALLE ESNAFLARINI BİRLİKTE GEZELİM

Yılmaz, “vatandaşlarımızın şunu sorgulamasını istemekteyiz. Madem ekonomi büyüdü vergilere niye zam yapıldı,ekonomi büyüdü ise asgari ücreti 2.000,00 TL neden yapılmadı,emekli maaşlarına yüzde 50 ve memura yüzde 50 zam neden yapılmadı, benzinde, mazotta neden indirim yapılmadı. Sizin vasıtasınız ile AKP millet vekillerine açık çağrı yapıyorum. Gazete siyasetini bırakın, gelin Karşıyaka esnafını beraber gezelim. Karşıyaka esnafı olmaz derseniz istediğinizin mahalle esnafını beraber gezelim. Ekonominin büyüdüğünü görür isek ben özür dilemeye hazırım” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN GAZİANTEPSOR’A DESTEK BEKLİYORUZ

“Gaziantepspor’un durumu hepimizi üzmektedir” açıklamasını yapan Yılmaz, şunları kaydetti: “Geçmişte Belediye Başkanımız Ahmet Yılmaz Kayyumdan devralmıştı bu takımı. Birinci LİG’te bu takım çok güzel temsil edilmişti. Tabi o zaman ki yapı ile şu anki yapı çok farklı. Biliyorum, belediye başkanları spor kulübü başkanlığı yapamıyor. Fakat Gaziantepsor’u geçmişte nasıl ki yok olma aşamasında eski belediye başkanı tarafından kayyumdan alındıysa, şu andada belediye başkanlarından destek beliyorum. Kendilerine buradan sizler aracılığı ile seslenmek istiyorum . Gaziantepspor tarihimizdir, lütfen Gaziantepspor’umuza sahip çıkın” dedi.

TÜRK TOPLUMU SAPIKLAŞMADI

Yılmaz, Diyanet İşleri’nin sosyal medyada 9 yaşındaki kız çocuklarının blu çağına girmesi sebebi ile evlenebilecekleri yönündeki açıklamasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Yılmaz, şunları ifade etti: “Kendi kız çocuklarınızı hatta 9 yaşındaki torunlarınızın karşısına 30 yaşında bir erkek çıksa evlenmek istiyorum derse örfümüzde var deyip aileni gönder o zaman mı diyeceksiniz. Türk toplumu 9 yaşındaki kız çocuğuna yan gözle bakacak kadar terbiyesizleşmedi, sapıklaşmadı. Küçük yaştaki çocuklarla ilgili devamlı fetvalar veriyorsunuz her fetvanız toplumda nefret duygusunu arttırıyor..” AYŞEGÜL BAĞCI