Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, kentimizde son aylarda artan elektrik kesintileri ile ilgili 'Gaziantep'te bize en büyük muhalefet, CHP ve MHP değil, TEDAŞ, yeni adıyla EnerjiSA' şeklindeki sözleri günün konusu oldu. Vatandaşlar Şamil Tayyar'a hak verirken, elektrik kesintilerine çözüm istedi. Elektrik kesintilerinin sık yaşandığı yerlerden biri olan İbrahimli'de haftada en az iki sefer kesilen elektrikler yüzünden esnaf ürünlerinin ve elektronik aksamlarının bozulduğundan dert yandı. Kesintiler yüzünden müşterilerini de kaybeden esnaf sorunun giderek büyüdüğünü anlattı.

Esnaf yaşanan kesintilerinin yeni TEDAŞ ihalesini alan şirketle ilgili olduğunu söyledi. Esnaf, "Kesintiler nedeniyle dolabımızda mallar çürüyor, elektronik aksamlarımız bozuluyor.Elektrikler kendiliğinden gittiğinde elektrikli eşyalarımız bozuluyor geçen aylarda klimamız bozuldu, fön makinamız bozuldu.Elektrik kesintileri nedeniyle zor zamanlar yaşıyoruz. TEDAŞ özelleştikten sonra bu kesintiler yaşanmaya başlandı" dediler.

MEHMET ÖZATEŞ (BAKKAL)

"KESİNTİLER ELEKTRONİK AKSAMA ZARAR VERİYOR"

"Özellikle İbrahimli'de elektrikler çok sık gidiyor, bu durum bizim elektronik aksamımızada zarar veriyor. Yetkililerin bu konuda birşey yapmasını istiyoruz. Kesintiler nedeniyle dolabımızda mallar çürüyor, elektronik aksamlarımız bozuluyor. "

SEDA DEMİRKIRAN (KUAFÖR)

"ELEKTRİKLER KESİLDİĞİNDE MÜŞTERİLERİMİZ GİDİYOR"

"Bizim mahallemizde elektrikler sık sık kesiliyor. Biz bayan kuaförü olduğumuz için elektrik kesildiğinde müşterilerimiz hemen gidiyor. Elektrikler kendiliğinden gittiğinde elektrikli eşyalarımız bozuluyor geçen aylarda klimamız bozuldu, fön makinamız bozuldu. Bu durum her yağmur yağdığında tekrarlanıyor artık yağmur yağmasından korkar olduk her yağmur yağdığında mutlakaki elektriklerimiz kesiliyor. Elektrik gittiğindede biz rezil oluyoruz. Her hafta kesinti oluyor iki defa falan özelliklede cumartesi, pazar günlerine denk geliyor budurum yani bizim en yoğun olduğumuz zamana denk geliyor böyle olunca işi gücü bırakıyoruz gelen müşteride hoş olmuyor hemen farklı bir kuaföre gidiyor. Bu kesintilere bir çare bulsunlar."

HALİL KILIÇPARLAR (SİMİTÇİ)

"ELEKTRİK KESİNTİLERİ NEDENİYLE ZOR ZAMANLAR YAŞIYORUZ"

"Elektrik kesintileri nedeniyle zor zamanlar yaşıyoruz. Şuana kadar elektrik kesintileri nedeniyle herhangi elektronik aksamımız zarar görmedi fakat bu görmeyeceği anlamında gelmez. "

İLYAS TURGUT (FIRINCI )

"İBRAHİMLİ GİBİ BİR YERDE HAFTADA İKİ KEZ ELEKTRİKLER KESİLİYOR"

TEDAŞ' tan dolayı sıkıntılıyız işin en yoğun olduğu zamanda yaşanan bu kesintiler yaşanan bu kesintiler bizi zora sokuyor. TEDAŞ'ı arıyoruz muhatap bulamıyoruz şikayet merci neresidir bunun bilemiyoruz. İbrahimli gibi bir yerde genel olarak haftada bir iki sefer elektirikkler kesiliyor. Böyle bir yerde kesintiyi bırak TEDAŞ Adının geçmemesi lazım geçen cumartesi günü elektrler yüzünden 12 torba hamuru bizim çırak ile birlikte yoğurduk. Yetkililerimiz inşaşllah buna bir çözüm bulur.

MUSA KARAKUZULU (OSMANGAZİ MAHALLESİ MUHTARI )

"TEDAŞ ÖZELLEŞTİKTEN SONRA BU KESİNTİLER YAŞANMAYA BAŞLANDI"

"Bizim burada elektrik kesintileri çok sık yaşanıyor. Bu elektrik kesintilerinden dolayı vatandaşımız müzdarip. TEDAŞ özelleştikten sonra bu kesintiler yaşanmaya başlandı. Daha önceleri kesinti olacağında TEDAŞ bizi bilgilendirirdi ne zaman çalışma yapılacağı, ne zaman bir kesinti olacağı belliydi. Son zamanlarda TEDAŞ'ı devralan şirket bize yeni bir numara verdi herhangi bir sıkıntımızda arayabileceğimiz eski sıkıntılar kalmadı ama zamanla biter bunlar. TEDAŞ devletteyken memur 3 bin, 4 bin maaş alıyordu isterse yapar istemezse yapmazdı şimdi şirket devletin yaptığı işi tek başına daha az personelle daha az fiyata yapmak istiyor bunlar yaşanır fakat aşılacağını düşünüyoruz. Bu kesintilerden ençok vatandaş etkileniyor dolabı bozuluyor, televizyonu bozuluyor."