CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici Ahilik kültürünün temelini oluşturan ahlaki değerlere vurgu yaparak “Ahilik kültürüyle yoğurulmuş esnafımız, milli bütünlüğümüzün güvencesidir” dedi.

Ahiliğin, milli bütünlüğün ekonomik temellerini atan, ahlakı en yüce değer olarak benimseyip hayat felsefesine dönüştüren esnaf ve sanatkârların insanlığa kazandırdığı sosyo-kültürel ve ekonomik bir model olduğunun altını çizen Ekici “Ahilik, toplumsal barış, dayanışma, akıl, bilim, çalışma ve ahlak birlikteliğidir” dedi. Ekici, Ahiliğin, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeyen, herkesi eşit görüp, herkesi kucaklayan bir kültür olduğunu da vurguladı.

REHBERLİK YAPILIYOR

Meslek ahlakı, sosyal dayanışma, kaliteli üretim, emeğe saygı gibi değerlerin, Ahilik kültürünün bugünlere devrettiği miras olduğunu ifade eden Ekici, bu kültürün, geçmişten günümüze esnaf ve sanatkârlarımıza rehberlik yaptığını kaydetti. Ekici, bu yüce değerleri yaşatma savaşı veren, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar bütün üretim kesimlerinin son dönemde büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunun da altını çizdi. BÜLTEN