Gazi Muhtar Paşa Bulvarı Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Bulvarın bulunduğu alandaki dükkanların önüne dizilen kırmızı mermer taşlar esnafın tepkisini çekiyor. Yağan kar nedeniyle kırmızı taşa basarak düşen çok sayıda vatandaş olduğunu söyleyen esnaflar kaldırımların arasında bulunan kırmızı taşların adeta bir bubi tuzağı olduğunu belirtti.

Her yağan kar ve yağmurdan dolayı kayganlaşan kırmızı mermer taşlardan mağdur olan esnaf mağduriyetlerinin giderilmesi için taşların sökülmesi görüşünü savundu. Esnaf, "Kar yağışından sonra Gazi Muhtar'da belediyenin güzelleştirme çalışmaları kapsamında yaptığı kaldırımlar çok sayıda vatandaşın kayıp düşmesine neden oldu. Belediyemiz buraya yapılan taşları biran önce sökmeli. Bu taşlar görsellik açısından da iyi değil. Kırmızı granit mermerin neresi iyi? Bunlar yerine alttan ışıklandırmalı taşlar yapılabilirdi. Karda dükkanlarımızın önünde kayıp düştük. Bir arkadaşımız hastaneye gitti, ezikle kurtuldu. Belediyeyi aradık, şikayetimizi bildirdik. Bu taşların buradan kaldırılmasını istiyoruz, görsellik açısından da can sağlığı açısından da bu taşlar çok kötü adeta bir bubi tuzağı gibi, bas düş " dediler.

MEHMET SALİH SAYLA (MAĞAZACI)

"ÇOK SAYIDA VATANDAŞIN KAYIP DÜŞMESİNE NEDEN OLDU"

"Dünkü kar yağışından sonra Gazi Muhtar'da belediyenin güzelleştirme çalışmaları kapsamında yaptığı kaldırımlar çok sayıda vatandaşın kayıp düşmesine neden oldu. Burada bulunan kaldırımların kaygan taş olmaması lazım her yağmurda karda vatandaş bunlara basıp düşecekse bunları buraya niye koydular. Kaldırımları yaptılar normalde kaldırımlarda eğim olmaması gerek bu sıkıntı oluşturuyor. Kaldırımlardaki taşları yaptılar ya söksünler yada bu taşları zımparalasınlar. Her yağmur kar yağdığında vatandaş kayıp düşecekse bu taşları buraya neden koydular bizim mağazanın müdürü Ferudun Bey bundan bir ay önce yağan kar nedeniyle buraya basıp düştü kolunu kırdı."

MUSTAFA ÖĞÜLMEN (MAĞAZACI)

"MÜŞTERİLER KAYIP DÜŞERSE BUNUN HESABINI NASIL VERECEKLER"

"Gazi Muhtar'da son yapılan güzelleştirme çalışmları kapsamında koyulan kırmızı taşlar tam anlamıyla felaket. Dün yağan kar nedeniyle birçok vatandaş bu yerleştirilen kırmızı taşlara basıp düştü.Kar yağdığında, yağmur yağdığında bu durum hep böyle olacaksa belediyemiz neden bu taşları buraya koydu. Kar yağdığı zamanda çocuklu bayanlar geliyor yada bayan müşteriler geliyor bunlar kayıp düşerse bunun hesabını nasıl verecekler. Belediyemiz buraya yapılan taşları biran önce sökmeli bu taşlar görsellik açısındanda iyi değil kırmızı granit mermerin neresi iyi bunlar yerine alttan ışıklandırmalı taşlar yapılabilirdi. Burası Gazi Muhtar Paşa Gaziantep'in göz bebeği buralar Gaziantep'te en yüksek kiraların alındığı dükkanlar burada burayı sök yap haşat ettiler zaten mağduriyetimizi biran önce gidersinler . Bizim birde otopark sorunumuz var bizim Gazi Muhtar'a alışverişe gelen müşteriler genelde zengin ve araçlı bayanlar yeni yaptıkları çalışmalarla yolu tam anlamıyla daralttılar gelen müşterilerimiz için bir araç park yeri bırakmadılar. Müşteriler caddenin kenarına bıraksa trafik tıkanıyor anında ceza yiyorlar durum böyle oluncada müşteriler bizi tercih etmiyor madem durum bu şekilde bizde AVM'lere gideriz alışverişimizi yaparız diyorlar. Bu durum yüzündende bizim işlerimiz kötü etkileniyor."

BAHRİ KOLLAR( MAĞAZACI)

"DÜNDEN BERİ DÜKKANIMIZIN ÖNÜNÜ TEMİZLİYORUZ"

"Dün yağan kardan dolayı değilde kaldırımlara yerleştirilen kırmızı taşlar nedeniyle çok mağdur olduk. Kırmızı taşlara basan herkes düştü bizde dünden beri dükkanımızın önünü temizliyoruzki kimse bu taşlara basıp düşmesin. Bu taşları buraya görsellik diye koydular fakat buraya bu taşların çok fazla bir görsellik kattığını düşünmüyorum. Basan her vatandaş buradan kayacaksa bu taşları buradan kaldırsınlar."

ARZU YILDIRIM (MAĞAZACI)

"BU KALDIRIMLAR BUBİ TUZAĞI GİBİ"

"Bu kırmızı mermer taşlar yüzünden dün çok sayıda vatandaş kayıp düştü. Her yağmur kar yağdığında vatandaş kayıp düşecekse bu taşları buraya neden koydular bizim mağazanın müdürü Ferudun Bey bundan bir ay önce yağan kar nedeniyle buraya basıp düştü kolunu kırdı . Bu kaldırımlar bubi tuzağı gibi her basan kayıp düşüyor bu taşların bir an önce buradan sökülmesini istiyorum illa birinin buraya basıp düşmesini kolunu, bacağını kırmasını mı istiyorlar?."

SABRİ ALTUNKAYMAK (MAĞAZACI)

"DAHA BÜYÜK KAZALARA YOL AÇABİLİR"

"Kırmızı taşlar gerçekten çok kaygan gelen müşterilerimize sıkıntı oluyor bu taşları buraya koyarken kar yağacağını yağmur yağacağını düşünmüyorlarmıydı. Bu taşların biran önce ya zımparalanması gerek yada tam anlamıyla kaldırılması gerek yoksa daha büyük kazalara yol açabilir."

EBRU SABIR(MAĞAZACI)

"BU TAŞLARIN BURADAN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"

"Dün yağan kar nedeniyle kırmızı granit taşlara basıp düşen çok sayıda vatandaş oldu. Müşterilerimiz bu konu yüzünden sürekli sıkıntı yaşamakta. Yağmur yağdığında, kar yağdığında bu taşlar sürekli böyle sıkıntı olacaksa neden bu taşları buraya koydular. Dükkanımın önünde yağan kar nedeniyle ben kaydım düştüm, komşular yetişti imdadıma Premier Hastasine gittim Allahtan kolumda ezikle kurtuldum ama kolum kırıladabilirdi belediyemizi telefonla aradım şikayetimi dile getirdim telefonla tutanağımı tutturdum taşlarla ilgili sıkıntımızı dile getirdim. Bu taşların buradan kaldırılmasını istiyoruz, görsellik açısından da, can sağlığı açısındanda bu taşlar çok kötü adeta bir bubi tuzağı gibi bu taşlar bas düş. Belediyemiz istediği taktirde bu taşların burdan kaldırılması için imza bile toplarız." Haluk ŞAHİN