Gaziantepspor Cumartesi günü saat 19.00’da deplasmanda Çaykur Rizespor ile son derece önemli bir maça çıkarken kulaklar ise Eskişehir’de olacak.

Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı elde etmek isteyen Başakşehirspor’un deplasmanda Eskişehirspor’u mağlup etmesi durumunda Gaziantepspor bu hafta mağlup olsa dahi ligde kalma olasılığı bir hayli artacak.

GÖNLÜMÜZ BAŞAKŞEHİR’DEN YANA

Spor Toto Süper Ligin 32’inci haftasının kapanış maçında Fenerbahçe’yi mağlup ederek Avrupa şansını arttıran Başakşehir, son haftaya işini garantileyerek girmek istiyor. Sezonun en iyi çıkış yapan ekiplerinden olan Başakşehir’in alacağı galibiyet Gaziantepspor’u yakından ilgilendiriyor. Olası deplasman takımın galibiyeti sonrası ligin son haftasına Gaziantepspor’un rahat girmesini sağlayacak.

KAYBEDERSE ŞEMSİYE TERSİNE DÖNER

Ligin son haftasında evinde Antalyaspor'u ağırlayacak olan Gaziantepspor, Cumartesi günü oynayacağı Çaykur Rizesspor deplasman maçından eli boş dönmesi halinde bir hafta sonra oynayacağı Antalyaspor maçı final niteliğinde olacak.

Ligde 30 puanı bulunan Eskişehirspor, Cumartesi günü oynayacağı Başakşehir maçını kazanması durumunda ise temsilcimizin son haftaya stresli girmesine neden olacak. Eskişehirspor ligin son haftasında ise Ankara deplasmanında Gençlerbirliği’nin konuğu olacak.

Öte yandan Gaziantepspor’un küme hattında yer alan ekiplerden Kayserispor ve Eskişehirspor ile ikili averajda daha avantajlı durumda.

A.SERDAR ÖZEKŞİ