Türkiye, 7 Haziran 2015 seçimlerine hazırlanırken, AK Parti Gaziantep İl teşkilatı Ak Parti milletvekili adaylarını, partinin eski ve yeni üyelerini sabah kahvaltısında bir araya getirdi.

Teymur Otel’de düzenlenen kahvaltıya başta Maliye Bakanı ve aynı zamanda Ak parti Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra tüm AK Parti il ve ilçe teşkilatı katıldı. Mehmet Şimşek ve diğer adaylar masaları tek tek dolaşarak misafirlerle tokalaştı. Mehmet Şimşek davetlileri Kürtçe ve Türkçe selamladı. Şimşek Hakların Dekratik Partisi (HDP)’nin batıda farklı bir siyaset Doğuda farklı bir siyaset yürüttüğünü, batıda iyi çocuğu oynadığını söyledi ve sözlerine ''Şimdi HDP, Gaziantep’te iyi, güzel, çocuğu oynamaya çalışıyor. Batı da biraz daha barış, demokrasi. Ama Van’da, dün gördünüz en ufak farklı bir renge, farklı bir siyasi harekete, söyleme tahammülleri yok. Otobüsleri yakarlar, her türlü zulmü, baskıyı orada reva görürler, normal görürler. Nerede barış, nerede demokrasi, sadece söylem.''şeklinde devam etti.

Mevcut vekiller adına konuşan Gaziantep milletvekili Mehmet Sarı ise Ak parti’nin ''dava''sına vurgu yaparak '' Bugün milletvekili oluruz, yarın belediye başkanı oluruz, öbür gün ilçe başkanı. Ama şunu çok iyi bilelim ki partimizin bu davamızın çay dağıtan çaycısından, odaları temizleyen temizlikçi kardeşime, başbakanlığa kadar olan tüm görevleri onurludur ve şereflidir. Bundan dolayı bizler hiçbir zaman yükselmeden, inşaallah bugünden sonrada el birliğiyle, gönülbirliğiyle davamızın neferi olarak çalışmaya devam edeveğiz. '' dedi. HABER MERKEZİ