İl genelinde yeni yol, kavşak, köprü ve asfalt çalışmaları yürüten Büyükşehir, Merkez Şehitkâmil ilçesiyle Nizip ve Yavuzeli ilçesine bağlı 56 mahallenin (köyün) kullandığı Eski Nizip Yolu’nu genişletti, şehrin ulaşım ağını güçlendirdi. Eski Nizip Yolu’ndaki yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını bir ay içerisinde bitirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 6 metre genişliğindeki Eski Nizip Yolu’nu 11 metreye çıkardı.

ŞAHİN: DESTEKLE TAMAMLAYACAĞIZ

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Eski Nizip Yolu’ndaki çalışmalara ‘Bismillah’ diyerek başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara girdik, yaklaşık 40 kilometresini yaptık. Valimizin İçişleri Bakanlığından aldığı destekle geriye kalan 9 kilometreyi Valilik yapacak, bu kısmın altyapısını biz yapıyoruz, üst yapısını Valiliğin desteğiyle tamamlayacağız"

BAĞLANTI ÇOK ÖNEMLİ

"Nizip 130 bin çalışanıyla hem ekonomiye hem şehrin güçlenmesine katkı sunan önemli bir ilçemiz" diyen Şahin, "Dolayısıyla Nizip bağlantısı, hem şehirlerarası hem de şehir içi bağlantısı açısından çok önemli. Can sağlığı, mal sağlığı kazaların azaltılması bakımından da bu grup yolu çok önemliydi. Biz, yaklaşık 4 yıldan beri il genelindeki bütün grup yollarına girdik, hem de sıcak asfaltlamayla girdik. Böyle bir çalışma yöntemi birçok belediyede birçok şehirde uygulanmıyor. Grup yolların bağlayarak çok önemli aksı tamamladık” dedi. BÜLTEN