Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi'nin kapatılarak tıp müzesi yapılacak olmasına tepkiler sürerken, CHP'li eski Gaziantep İl Genel meclisi üyesi Mehmet Yalçınkaya, kütüphanenin müze yapılamayacağını belgesiyle ortaya koydu. Yalçınkaya, daha önce mülkiyeti özel idareye ait olan kütüphaneyi il genel meclisinde oy birliği ile aldıkları kararla 10 yıllığına kütüphane olarak kullanılmak şartı ile kültür ve turizm bakanlığına tahsis ettiklerini söyledi. Yalçınkaya, "Tahsisin süresinin dolmasına daha 7 yıl var. Üstelik süre dolsa dahi, burası kütüphane dışında kullanılmaması gereken bir yer" dedi.

CHP'li eski Gaziantep İl Genel meclisi üyesi Mehmet Yalçınkaya, kütüphanenin il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne 10 yıllığına kütüphane olarak kullanılmak şartı ile tahsis edildiğini belirterek, "Bu karar mecliste oy birliği ile alınmıştır. Bakanlık tahsisi kaldırmadan, bu kararı nasıl alırlar? Devlette devamlılık esastır. Bu aslında bizlerin değil Gaziantep halkının bir sorunudur. Yazık ederler. Antep bu kadar sahipsiz mi? Bu kadar keyfi yönetilmemeli" diye konuştu.

İl Genel Meclisinin tahsisinden önce de burasının kütüphane olarak kullanıldığını söyleyen Yalçınkaya, "Kütüphaneyi daha düzgün daha verimli olabilmesi için restore edildi. Amacına uygun kullanılması için restore edildi. İl Genel meclisinin oy birliği ile almış olduğu bu kararı iptal edemeyecekler kanaatindeyim. Tahsisin dolmasına daha 7 sene var. Ayrıca süre dolsa bile burası kütüphane dışında kullanılmaması gerek bir yer. Buram bura tarih kokan bir yapı. Kütüphane o bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri. Şahinbey'in tek kütüphanesi" dedi.

İŞTE KOMİSYON RAPORU

Mehmet Yalçınkaya, kütüphanenin tahsisiyle ilgili 28.04.2011 tarihli imar ve komisyon raporunu Gazetemize sundu. Raporda, "Gündemin 1. maddesi olan İl Genel Meclisinin 8 Mart 2011 tarih ve 49 Sayılı Kararı gereğince incelenip bir rapora bağlanmak üzere komisyonumuza havale olunan,Şahinbey ilçe Halk Kütüphanesi olarak kullanılmakta olan mülkiyeti idaremize ait tapunun 63 pafta 36 ada 2 parselde kayıtlı binanın Kültür ve Turizm Bakanlığı adına tahsis edilmesine dair konu görüşülmek üzere komisyona geldi. Komisyon, Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesinin yerinde görülerek değerlendirilmesine karar vermiş olup, yerinde yapılan incelemelerden sonra söz konusu taşınmazın inşaat ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği görüldükten sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün kurumumuzdan talep ettiği tahsisle ilgili süre belirtilmediği gibi hangi amaçla kullanılacağı konusunda bilgi verilmediğinden bu kez Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi bizzat komisyona davet edilerek, detaylı bilgi alınmış ayrıca daha önce konuyla ilgili genel protokol düzenlendiği komisyonumuza bilgi ve belge olarak sunulmuştur. Komisyonumuz yapmış olduğu toplantılarda yerinde görerek ve yetkilileri davet ederek bilgi alma çalışmalarını tamamladıktan sonra mülkiyeti idaremize ait tapunun 63 pafta 36 ada 2. parsel de bulunan taşınmazın Şahinbey ilçe Halk Kütüphanesi olarak kullanılmak şartı ile 10 yıllığına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsisine komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

MAYIS AYINDA ALINAN KARAR

Şahinbey ilçe kütüphanesi olarak kullanılmakta olan mülkiyeti idaremize ait tapunun 63 pafta, 36 ada, 2 parsel numarasında kayıtlı binanın kültür ve turizm bakanlığı adına tahsis edilmesine dair imar ve bayındırlık komisyonunca tanzim olunan 28. 04.2011 tarihli raporun karara bağlanması. Şahinbey İlçe Halk kütüphanesi olarak kullanılmakta olan mülkiyeti idaremize ait tapunun 63 pafta, 36 ada, 2 parsel numarasında kayıtlı binanın imar ve bayındırlık komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda il kültür ve turizm müdürlüğüne 10 yıllığını tahsisine, 5302 sayılı il özel idaresi kanununun 10/f maddesine istinaden karar verildi. 3.05.2011"

ŞAHİN'E YETKİ VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Meclisinde teklif karar olarak getirilen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e yetki istenen madde ile, Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi, Gaziantep Tıp Müzesi olacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Haluk Perk Müzesi ve Sanko Üniversitesi arasında önümüzdeki günlerde protokol imzalanacak. Meral KINACILAR