Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen forklift kursunu başarıyla tamamlayan, suçtan zarar gören mağdur ve eski hükümlü 12 kursiyere ‘’operatörlük belgeleri’’, Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) düzenlenen törenle dağıtıldı.

Böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı konuşmada, Oda’nın kurulduğundan beri eğitime desteğinin sürdüğünü belirterek, özellikle meslek eğitimini ve insanların bir iş sahibi olmasını çok önemsediklerini söyledi.

İŞ BAŞVURULARINDA ÖNCELİK

Konukoğlu, denetimli serbestlik forklift operatörlüğü kursuna katılanları kutlayarak, ‘’Bu arkadaşlarımızın, iş başvurularında ön sırada yer alacaklarına inanıyorum. Çünkü, bugün bir forklift operatörü kolay kolay bulunmuyor. Özellikle tekstil bölümünde yoğun bir ihtiyaç var. Buradan mezun olan arkadaşlarımız iş konusunda bir sıkıntıları olursa, bize bildirdiklerinde, biz de sanayicilerimizi bu yönde yönlendirerek elimizden gelen çabayı gösteririz" dedi.

KURSU BİTİRİNLER ŞANSLI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadir Günüç de söz konusu bu kursun amacının, bir şekilde suçtan zarar görmüş ve salıverilmiş hükümlülerin meslek edinmesini sağlayarak, bu vesileyle yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu belirtti.

Kursun 14 Temmuz-1 Ağustos 2014 tarihleri arasında 12 kişinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildiğini anlatan Günüç, “Kursun finansmanını Türkiye İş Kurumu sağladı. Gaziantep Makina Mühendisleri Odası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim desteği verdi. Uygulama ve staj bölümü ise Şölen Çikolata, Sanko Makina, Merinos Halı ve Metro Market işletmelerinde tamamlandı” dedi.

Günüç, ‘’Sanayi ve ticaret bakımından büyük potansiyele sahip olan Gaziantep’te faaliyet gösteren firmalarda iş makinesi operatörlüğüne duyulan ihtiyaçtan yola çıkıldı. Bu kursu bitirenlerin iş bulmaları bakımından şanslı olduklarını düşünüyorum. Projeye destek veren Sayın Adil Konukoğlu’na ve diğer kurumlara çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

BENZER KURSLAR GELECEK

‘’Amacımız işsizliği yok etmek, istidam sağlamak’’ diye konuşan İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin ise forklift operatörlüğünü kursundan mezun olanların kısa sürede işe yerleşmesini temenni etti. İŞKUR İl Müdürlüğü olarak bugüne kadar 360 kurs bitirdiklerini, bunların 42’sinin meslek kursu olduğunu ve kadın kursiyerlerinin sayısının daha fazla olduğunu bildiren Ekin, forklift kursunu çok önemsediklerini, ödeneklerinin bitmediğini, benzer kursları gerektiğinde yeniden başlatacaklarına vurgu yaptı.

İŞ BAŞVURULARINDA CİDDİ BİR AVANTAJ SAĞLAYACAKLAR

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Başar Küçükparmak ise "İş bulup sivil hayata daha kolay alışabilmek adına istemeyerekte olsa suça karışan bu vatandaşlarımızı topluma kazandırılması için bu proje çok büyük bir önem taşıyor.Bizde makine mühendisleri odası olarak bu projenin içinde olmaktan çok büyük bir mutluluk duyduk ve bizi bu projeye dahil eden ve bu organizasyonu yapan Gaziantep Cumhuriyet başsavcılığına çok teşekkür ediyorum" dedi.

HAYATA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ

Törende konuştuğumuz eski mahkumlar adına konuştuğumuz Abuzer Kızıl aldıkları sertifikalardan dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi, Kızıl, "Bugün çok heyecanlıyım, hayatımız düzene girecek bunun için çok mutluyuz. Aldığımız belgelerle helal yoldan kazancımızı sağlıyacağız. Artık bu bizim için yeni bir başlangıç oldu. İşverenlerinde yardımıyla işe girecez ve ailelerimize daha iyi bir hayat verebileceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadir Günüç, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Ülger, İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, Cumhuriyet Savcısı Tuncay Yılmaz, Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürü Leyla Karakülah, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Başar Küçükparmak, forklift kursunu tamamlayan 12 kişiye operatörlük belgelerini verdi.

Haluk ŞAHİN