Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, eski Gaziantep Ticaret Odası (GTO) başkanı Eyüp Bartık ile eski genel sekreter İbrahim Halil Göçer'in yargılanmasına devam edildi.

7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya 30 Ocak 2014'te GTO tarafından 500 bin lira yatırılması talimatını verdiği iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanıklar Bartık ve Göçer ile avukatları hazır bulundu.

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, GTO yönetiminin 19 Haziran 2013 tarihinde, tüm mevduatın bir hesapta toplanarak, en yüksek faizi veren bankaya 3 ay vadeli yatırılması kararı aldığını ancak GTO adına sanıkların talimatı ile Bank Asya'ya hesap açıldığını ve 29 Ocak 2014 tarihinde sanıkların imzalarının yer aldığı talimat ile 500 bin lira yatırıldığını ifade etti.

Örgüt elebaşının talimatına uydu

Daha öncesinde odanın Bank Asya ile bir çalışmasının bulunmadığını, söz konusu mevduat yatırma işleminin ilk ve tek olduğunu belirten savcı, sanıkların FETÖ elebaşının çağrısı ve talimatı üzerine odaya ait 500 bin lirayı bankaya yatırarak, bankanın TMSF'ye devrini engellemeyi amaçladıklarını ve örgüte finansal destek sağladıklarını belirtti.

Duruşma savcısı, sanıkların "bilerek ve isteyerek silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Sanıklar Bartık ile Göçer, esas hakkında savunma yapmak üzere süre talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklara esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.