*Gaziantep'te bir hesap sorma olacak
*Urfalıların oyu kimsenin cebinde değil
*Savaşı bitirip Suriyelileri memleketine yolcu edelim
*Şehrin trafiği bize yeterdi, üstüne Suriyeliler eklendi

MHP Gaziantep 2.Sıra Milletvekili Adayı Av. Sermet Atay, kentin kimyasının değiştirildiğini belirterek "biz eski Gaziantep'i özlüyoruz, eski Gaziantep'i geri istiyoruz" dedi. 24 Haziran'da Gaziantep'te bir hesap sormanın olacağını belirten Atay, "bu şehir çok büyük sürprize gebe. Halk elitlere, tabandan gelmeyenlere, biz yaptık olduk diyenlere bir ders verecek. MHP'nin Gaziantep'te 7 Haziran' seçimlerinde oyu 170 bindi. Daha sonra 90 bine düştü. Biz 24 Haziran'da emanet oylarımızı geri alacağız. Hedefimiz belli. Bu oylar nereye gittiyse oradan alacağız, kaybolmadı uçmadı, duruyor" dedi. Seçim çalışmaları sırasında Suriyelilerle ilgili çok şikayet aldıklarını anlatan Atay, "Suriye'de akan kan durmalı, Suriye'deki savaş durduktan sonra buradaki insanların burada kalmasına fırsat vermemeli. Savaşı bitirip bunları memleketine yolcu edelim. Çünkü biz kendi yağımızda ancak kavruluyoruz. Bizim şehrin trafiği bize yetiyor. Bir de bunun üstüne 350 bin nüfusu çekemiyoruz. Gazetemizi ziyaret eden MHP Gaziantep 2.Sıra Milletvekili Adayı Av.Sermet Atay, Yönetim Kurulu Başkanı Özekşi'ye seçim çalışmalarını anlattı, bilgi alışverişinde bulundu.
HALK SANDIKTA DERS VERECEK

Sahada olduklarını ve yoğun şekilde çalıştıklarını söyleyen Sermet Atay, "Saat 10'da başlıyoruz dükkanların hepsine tek tek giriyoruz. Esnafı tarıyoruz, yolda gördüklerimizle konuşuyoruz. Şöyle bir durum var; insanlarda büyük bir sessizlik var. Tepki gösteren, oy vermeyecek kişi zaten kendini belli ediyor, inşallah, maşallah deyip seni gönderiyor. Oy verecekler ise ikiye bölünüyor. Bir cumhur ittfakına oy verecekler, birde cumhur ittifakının içinde MHP'ye oy verecekler var. Büyük bir kesim böyle. Büyük bir kesim bir hesap içerisinde, bir hesap sorma olacak Gaziantep'te. Bunu sürpriz olarak kabul etmeyin, 25 Haziran'da göreceksiniz. Gaziantep çok büyük bir sürprize gebe. Halk elitlere, tabandan gelmeyenlere, tepeden gelenlere, biz yaptık oldu diyenlere bir ders verecek bence" dedi.

350 BİN NÜFUSU ÇEKEMİYORUZ

Gaziantep'te en büyük sorunun Suriyeliler olduğunu, bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını anlatan Atay şöyle konuştu:"4-5 dükkandan bir tanesi Suriyeli. Esnaf yanımıza geldi, terzi bunların yüzünden dükkanımı kapatacağım diyor. Bir pantalon paçası katlıyordum 5 lira alıyordum, bunlar geldi 3 lira alıyor.Ben vergi veriyorum adamın vergisi yok. Bir an önce savaşın bitmesi için Türkiye'nin üzerine düşen neyse yapması gerekiyor. Fedakarlıksa fedakarlık, Rusya ve İran ile işbirliğiyle bir şekilde Suriye'de akan kan durmalı, Suriye'deki savaş durduktan sonra biz kalırız diyene fırsat verilmemeli. İş güç sahibi olan, üreten, Gaziantep ekonomisine katkıda bulunanları kasdetmiyorum. Ama Türkiye ekonomisine, Gaziantep ekonomisine, trafiğine, oturumuna, esnafına zarar veren lütften bir an önce memleketine dönsün. Savaşı bitirip bunları memleketine yolcu edelim. Çünkü biz kendi yağımızda ancak kavruluyoruz. Bizim şehrin trafiği bize yetiyor. Bir de bunun üstüne 350 bin nüfusu çekemiyoruz. Herşey bize yetecek şekilde düzenlenmiş Allah'a bin şükür. Artık savaşı da bitirelim, bitirdikten sonra onların kalmasına imkan vermeyelim. Biz aynı durum içinde olsaydık, bize aynı şeyi yaparlar mıydı? Bana göre yapmazlardı."

SÖYLEMEZ PASAJI BASKINI, BİZE YAPILMIŞ BİR KOMPLO

Söylemez Pasajı'nda geçtiğimiz gün emniyet tarafından yapılan operasyona tepki gösteren Atay, "Pasaj esnafını ziyaret etmiştik. Esnaf çok iyiydi. Bizden 10 dakika sonra 150 polis baskın yapmış. Ramazanlık gün, insanlar evine ekmek götürmekte zorlanıyor, yok hapmış, yok elektronik eşyaymış, telefon aksesuarıymış. Millet kamyonla, tırla, kaçakçılık yapıyor, pasajın kapısını kapatıp arama yapmak doğru değil. Kim bu operasyonu yaptıysa cumhur ittifakına zarar veriyor. Bu bize yapılmış bir komplo diye düşünüyorum. Hele hele biz pasajdan çıktıktan 10 dakika sonra polislerin gelmeside manidar. Emniyet müdürümüzü, valimizi de bu konuda hassasiyete çağırıyoruz. Ramazan günü yapılan bu hareket yanlıştır, suç ve suçlu varsa gitsinler suçluyu yakalasınlar. Ama hangi devirde yaşıyoruz koskoca bir pasajın kapısını kapatmak, giriş ve çıkışı engelleyip bütün insanların özgürlüğünü kısıtlamak hiç bir dünya görüşünde yok. Nokta atışı yaparsın. 200 tane adamı sen niye aynı kefeye koyarsın? Bu nefret uyandırıyor. Bir adam suçluysa pasajın içinde git o adamın dükkanını bas ama sen 200 tane adamın kapasını kapatıpta müşterisini engelleyemezsin. Bu yapılan suçtur, bu konuda emniyet müdürü ve vali hassasiyet göstermeli ve sorumluları bulup çıkarmalılar" diye konuştu.

URFALILARIN OYU KİMSENİN CEBİNDE DEĞİL

Gaziantepspor'un durumuna çok yoğun tepki olduğunu dile getiren Atay şöyle konuştu:"Her gittiğimiz yerde Gaziantepspor'un içine düştüğü durumdan neden hesap sorulmadı, neden Gaziantepspor bu kadar rezil duruma düştü diyorlar. Gaziantep'in hiç mi sahibi yoktu diyorlar. Şunu söylüyoruz, programa da koyduk. 2007'de 5 milyon borçla alınıp 140 milyon borca nasıl çıktı? Bunun hesabı sorulacak. Yargıtayda hala dosya var, Adalet bakanımız Gaziantepli neden bu dosya takip edilmiyor? İstese hesap sorulur, onlara cezaevinin ucu gösterilse bu parayı getirip verirler. Çünkü para meydanda, uçmadı, buhar olmadı. Benim 100 bin 150 bin hemşehrim var şantajına boyun eğmemeliyiz ve Urfalı kardeşlerimizin bu hırsızlığa göz yumacakları inancında değilim. Urfalıların oyu kimsenin cebinde değil. Gaziantepli buna göz yumuyorsa Gaziantepliye de yakışmaz."

BİZ ESKİ GAZİANTEP'İ İSTİYORUZ

'Eski Gaziantep'i özlüyoruz, biz eski Gaziantep'i geri istiyoruz' diyen Atay, "Gaziantep'in sahrelerini istiyoruz, komşuluk ilişkilerini, ticaretini, yemek kültürünü, terbiyesini, modernliğini istiyoruz. Biz eski Gaziantepimizi istiyoruz. Kavaklık'ta sahre yaptığımız günleri özlüyoruz, Bağevinde oturupta anamın leğende yağlı köfte yaptığı,ekşili yaprakla yediğimiz günleri özlüyoruz" dedi.

Meral KINACILAR