Gaziantep’e 1977 yılında geldiğini söyleyen Sayın, "O zamanlar üniversite 3.sınıfa gidiyordum. Diğer gelişim ise 1978 yılında oldu. Okulum bitmek üzereydi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi adına GAP Projesi’nin yüzeysel çalışmasında bulunmuştum. Gaziantep “Doğu’nun Moskovası gibiydi. Gaziantep, gelişmişliğiyle, aydınlığıyla, tarihsel geçmişini anlamış sokaktaki adamın haliyle bile beni etkilemişti. Burası bende en derin iz bırakan şehirlerden bir tanesi olmuştu. Antep’e geldiğimde yoksulu yoktu. Ya ben hatırlamıyorum ya da yok denilecek kadar azdı. Eski çarşının niteliği bizim için çok büyüleyici bir şeydi. Özellikle sol gelenekten gelen kişi için modernizim çok önemlidir. İzmir’den gelmiş olmama rağmen Antep bana, sokağa çıkmış geleneğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştı. ”

“ESKİ VE YENİ ANTEP ARASINDA BAĞ KURMAKTA ZORLUK ÇEKTİM”

Sayın, “Yıllar sonra Antep’e ayak bastığımda eskileri hatırlamayabilmeme rağmen, şimdi ki Antep’le bir bağlantı kurmakta zorluk çektim. Ta ki, eski çarşıya girip kutnucuları görene kadar. Tekrar belleğimdeki eski Antep’le bağdaştırabildim. Gri, sıvanmamış beton ve briket binalara bakınca gerçek ve hakikati gördüm. TOKİ’nin yaptığı binalara bin kere tercih ederim. Gri, sıvanmamış beton ve briket evlerde hakikat ve gerçeklik var. Ama TOKİ’nin yaptığı tuhaflıklardan hiçbir gerçeklik çıkmayacaktır" dedi.

“GAZİANTEP NÜFUSU 4,5 MİLYONA ULAŞACAKMIŞ”

Gaziantep'in nüfusu 2040 yılında 4,5 milyona ulaşacakmış. Bu hem iyi hem kötü bir şey. Antep’in nüfusunun 1,5 milyondan, 4,5 milyona çıkacağını düşünmek buranın hangi yolla ilerleyeceği, gelişeceği, nereye doğru büyüyeceği ve yatırım alanlarının ne olacağı konusu çok önemli. Bir de değinmeye çok korktuğum göç meselesi var. Antep’e gelen ve Antep nüfusuyla oranlandığında nerdeyse yarısını geçmiş durumda bir göç var. Mülteciler bu şehri zorluyor” AYŞEGÜL BAĞCI