Şahinbey Belediyesi 1. Olağan meclis toplantısında Başkan Mehmet Tahmazoğlu, eski garajları açarak İnönü caddesinin trafik yükünü hafifletmek istediklerini, amaçlarının İnönü caddesine alternatif bir yol yapmak olduğunu söyledi.

CHP meclis üyesi Hasan Şencan gündem dışı söz alarak eski garajların yeri hakkında Mehmet Tahmazoğlu’na “Eski Garajlarla ilgili planınız nedir? Yıkım başlayacak mı, ne yapmayı düşünüyorsunuz?” diye sordu. Şahinbey belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eski garajları açarak İnönü caddesinin trafik yükünü hafifletmek istediklerini, amaçlarının İnönü caddesine alternatif bir yol yapmak olduğunu söyledi. Tahmazoğlu, “ Büyükşehir belediyesiyle ortaklaşa çalışıyoruz. Cumhuriyetten gelen yolun devamını açarak İnönü caddesine alternatif bir yol açmak istiyoruz. İnönü caddesinde trafik oldukça ağır, amaç İnönü caddesinin yükünü hafifletmek” şeklinde konuştu. Gündemde bulunan 16 maddenin 8’i imar ve bayındırlık komisyonuna 8’i plan bütçe komisyonuna gönderildi. Gündem dışı ise 2 madde oy birliğiyle kabul edildi.

ŞAHİNBEY'İN EVİ RESTORE EDİLMELİ

Gaziantep savunması kahramanlarından Şahinbey’in doğduğu evin restore edilmesi işi, özel idare kapandığı için rafa kalktı. CHP meclis üyesi Uğur Kalkan, Bostancı mahallesinde bulunan Şahinbey’in evinin restorasyon işleminin Şahinbey belediyesi tarafından yapılması için öneride bulundu.

GİRİŞİM YAPILMADI

belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapılan Temmuz ayı Şahinbey Belediyesi 1. Olağan meclis toplantısında konuyu gündeme getiren Uğur Kalkan, “Bostancı Mahallesi’nde yer alan Gaziantep savunması kahramanlarından Şahinbey’in doğduğu evin restore edilmesine ilişkin 2 sene geçmesine rağmen bir girişim yapılmadı. 30 Mart seçimlerinde de İl Özel idareleri kapandığından burası Büyükşehir Belediyesine geçti. Ancak Büyükşehir aradan geçen zamanda bir şey yapmadı. Eğer meclisimiz uygun görürse eski kararı iptal ederek, Şahinbey belediyesi tarafından restorasyon işlemini biz yapalım” dedi. Mehmet Tahmazoğlu konunun incelenmesi ve araştırılması gerektiğini dile getirdi. Meclis gündeminden önce geçen ay yapılan hizmetler slayt gösterisiyle anlatıldı.

Su tankeri bağışında oy birliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Şahinbey belediyesine 1 adet su tankeri hibe edildi. Gündemin 16. Maddesinde yer alan “ belediyemiz kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere, haczedilmemesi ve satılmaması şartıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hibe edilen su tanker bağışının kabul edilmesi teklifi” Şahinbey meclisinde oy birliğiyle kabul edildi. Mansur YALVAÇ