Şahinbey Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Şahinbey Sanayi Sitesine esnafın taşınması devam ederken, eski işyerleriyle ilgili kepçe darbesi vuruldu.

Şahinbey ilçesinde Eski Garajlar olarak bilinen ve yıkımına başlanan binaların yıkım çalışmasına başlandı. Dükkân sahipleri yıkılan dükkânlar yerine Şahinbey Sanayi sitesinde aldıkları lüks dükkânlara geçerek işlerine devam edecek.

TRAFİK SIKINTISI BİTECEK

Trafik sıkıntısına kesin çözüm olarak bakılan bu proje sayesinde ulaşım rahatlayacak. Eski güvensiz yapılar yıkılarak, can ve mal güvenliği bulunan yeni yapılarla değiştiriliyor. Bu proje sayesinde ulaşım rahatlayacak, vatandaş daha güvenli işyerleri ve konutlarda yaşama şansı yakalayacak. Proje tamamlandığında yüzlerce vatandaş güvenli yeni konutlara ve işyerlerine kavuşmuş olacak.

DAHA MODERN BİR İŞYERİ

Ramazan ayının sonuna kadar Eski Garajlar esnafı yeni iş yerlerine taşınmaya devam ederken boşaltılan iş yerlerinden birinin sahibi olan Arif Oğuz kendi iş yerinin yıkılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Çalıştığımız ortamlar ne bizim için nede esnafımız için sağlıklı değildi. Allah Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan razı olsun. Bizleri daha modern iş yerlerine kavuşturdu. Burada yaşadığımız trafik sorunu nedeniyle ne müşterilerimize sağlıklı hizmet vere biliyorduk. Nede bizler işlerimizi istediğimiz gibi yapa biliyorduk. Ancak, yeni işyerlerimiz daha geniş ve daha modern. Trafik sorunu yaşamıyoruz. Müşterilerimiz daha ferah ve modern ortamlarda ağırlıyoruz” dedi. İHA