Güvenlik kamerasınca kaydedilen Bozan A.'nın, Hakim Suna'yı neden öldürdüğü araştırılıyor.

Olay, öğle saatlerinde merkez Mezitli İlçesi Viranşehir Caddesi üzerinde bulunan Hakim Elektrik adlı iş yerine meydana geldi. Silahlı bir kişi, masada oturan iş yeri sahibi Hakim Suna'ya tabancayla 5 el ateş açtıktan sonra kaçtı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine giden sağlık görevlileri, Hakim Suna'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Suna'nın cenazesi otopsi için Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İş yeri ve çevresinde 5 boş kovan bulunurken, bölgedeki güvenlik kameraları incelemeye aldı. Yapılan incelemede silahlı saldırganın, pazartesi günü Gaziantep'in Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde ayrıldığı eşi Türkan Mavi'yi öldürdüğü iddiasıyla aranan emekli polis memuru Bozan A. olduğunu belirledi. Cinayet şüphelisinin, bölgedeki güvenlik kameralarınca olay yerinden kaçarken kaydedilmiş görüntüleri de ortaya çıktı. Kamera görüntülerine göre şüphelinin yaya olarak geldiği elektrik dükkanında cinayeti işledikten sonra koşarak kaçtığı anlaşıldı.

NEDEN ÖLDÜRDÜ?

Polis, Bozan A.'nın Hakim Suna'yı neden öldürdüğünü araştırıyor. Şüpheli ile ölenin akrabalık, arkadaşlık veya başka bir ilişkileri olup olmadığı henüz netleşmedi. Ayrıca polis, 3 gün arayla aynı kişi tarafından öldürülen Türkan Mavi ile Hakim Suna arasında bir bağ olup olmadığını da araştırıyor.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Mersin - Mustafa İNSAN