Daha önce valilik ve adliye binası olarak uzun yıllar hizmet veren eski adliye binası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek “Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi” olarak hizmetine devam edecek.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 27.10.2011 tarih ve 47 sayılı kararı ile yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri onaylamasından sonra Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 24.03.2014 tarih ve 66844966-310/27(3364-6569) sayılı yazısı ile kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına tahsisi uygun görülen eski adliye binası, artık bir kültür ve sanat merkezi olacak.

1 YIL İÇİNDE AÇILACAK

Binada restorasyon çalışmalarının başladığını ve yaklaşık 1 yıl içinde hizmete açılması düşünüldüğünü ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kültür ve sanat merkezinde, tasarım atölyelerinin yanı sıra üniversiteler ile koordineli sanatsal faaliyetlerin yapılacağını söyledi. İçinde birçok projelerin, kent kimliğinin tasarlanacağını belirten Şahin, üniversite öğrencilerinin kültür sanata yönelik projelerinin de burada tasarlanmasının düşünüldüğünü bildirdi.

KALE MERKEZLİ KÜLTÜR YOLU

Kültür ve Sanat Merkezi’nin kale merkezli kültür yolu aksına bağlanacağını da belirten Şahin, bölgenin sahip olduğu kültürel mirasın turizme kazandırılmasını istediklerini kaydetti. Şahin, “Turizm altyapısının güçlendirilmesi ve bunun sonucu olarak bölgeye gelen turist sayısında artışından bunu önemsiyoruz. Ayrıca bölge halkına daha sağlıklı ve düzenli bir yaşam ortamı sunulmasını hedefliyoruz” dedi. Binanın bir bölümüne “Adliye Müzesi” yapılacağı bilgisini veren Şahin, burada hakim, savcı, avukat gibi mesleklerin canlandırılmasının yapılacağını ifade etti.

BÜLTEN