Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen eski Adliye Binası ışıklandırma sistemiyle göz kamaştırdı. İdamlık kalemlerin kırıldığı, ağır cezaların kesildiği bina, artık kültürün ve sanatın merkezi oldu.

Gazianteplilere kültür ve sanat merkezi kimliığiyle hizmet verecek olan tarihi bina, büyükşehrin iddialı projeleri arasında yerini aldı. Göreve geldiği günden bu yana söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi, “Kültür ve Sanat Merkezi”yle kentin önemli bir açığını giderdi.

BÖLÜMLER OLACAK

Binanın restorasyonunda sosyal sorumluluk projesini kullandıklarını söyleyen yetkililer, bu doğrultuda Kadın Sığınma Evi’deki kadınlarıyla Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan çocukların binanın mozaik yapımında görev aldığını aktardı. Toplamda 10 bin metrekare kapalı alanı ve bin metrekare açık orta avlusuyla kentteki kültürel ve sanatsal etkinliklerin tanıtımının yanı sıra koordinasyonun sağlandığı bir merkeze sahip olan “Kültür ve Sanat Merkezi” önemli bir fonksiyonu üstlendi. Merkezde, sanat galerileri, sergi salonları, kafeterya, çocuk sanat merkezi, çocuk tiyatroları, çocuk kütüphanesi, yetenek geliştirme gibi bölümler bulunacak.

SANAT ATÖLYELERİ MEVCUT

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK)’in müzik kursları, enformasyon merkezi, Gaziantep tasarım atölyesi, çok amaçlı salon, yapının kendini anlatan bir müze, kent arşivi merkezi, kent araştırma komisyonu, kent kütüphanesi, güzel sanatlar atölyesi gibi fonksiyonlar da yer alacak. HABER MERKEZİ