Yavuzeli ilçesinde akıllara durgunluk veren kavgada 4 kişi hayatını kaybetti. 100 metre karelik arazi yüzünden anlaşmazlık yaşayan Özdemir ve Çelik ailesi önce mahkemelik oldu.. Mahkemeyi kazanan Özdemir ailesi arazide bahçe duvarı örnek isteyince olanlar oldu.. Yavuzeli ilçesi Bakırcılar köyündeki kavga 4 kişinin ölümüyle sonuçlandı…

Olay, sabah saatlerinde Yavuzeli'nin Bakırcan Köyü'nde meydana geldi. Birbirine komşu olan Özdemir ile Çelik aileleri evlerinin arasındaki bahçenin birbirlerine ait olduğunu iddia ederek adliyelik oldu. Yaklaşık 4 yıl süren yargı süreci sonunda mahkeme, Özdemir Ailesi lehine karar verdi. Mahkeme kararı üzerine Özdemir Ailesi bahçe duvarını örmek için kepçe ile kanal açtı. Ancak, Çelik Ailesi mahkeme kararına rağmen kanal açılan arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek duvarın örülmemesini istedi.

İKİ KARDEŞ OLAY YERİNDE

Bunun üzerine, iki taraf arasında çıkan tartışma karşılıklı hakaretlerle kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüştü. Bu sırada iddiaya göre 48 yaşındaki Cemal Çelik tabancayla, bahçe duvarı örmek isteyen komşularına peş peşe ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlara hedef olan 35 yaşındaki Hacı ve 25 yaşındaki Cebrail Özdemir kardeşler olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Ağır yaralanıp çağrılan ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülen 80 yaşındaki anne Zeynep ve 83 yaşındaki baba Ali Özdemir ise burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

EŞİNİ YANINA ALIP KAÇTI

Olayın ardından jandarma ekipleri köyde yoğun önlem aldı. Köye giriş ve çıkışları kapatan jandarma uzun süre olay yerinde inceleme yapıp, komşu ailelerin ve akrabalarının evlerinde güvenlik tedbirlerini artırdı. Husumetli olduğu komşu aileden 4 kişinin ölümüne yol açan 8 çocuk babası Cemal Çelik'in ise olayın ardından hamile eşi Meryem'i de yanına alarak kendisine ait otomobille kaçtığı belirlendi. Jandarma Çelik'in yakalanması için çalışma başlattı.

KÖYDE DEFNEDİLECEK

Kurşunlara hedef olarak yaşamını yitiren Ali ve Zeynep Özdemir çifti ile oğulları Hacı ve Cebrail'in cesetleri, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsilerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Adli Tıp Kurumu bahçesindeki Özdemir ailesinin yakınları gözyaşı dökerken, cenazelerin olayın meydana geldiği köye defnedileceği bildirildi. Bakırcı köyü sakinleri olayın 100 metrekarelik bir arazi için yaşandığını ve sabah silah sesleriyle uyandıklarını söyledi. DHA