Aile bütçesine katkıda bulunmak için çevresine siparişle kek, pasta, börek yapan ev kadını, kısa sürede işlerini büyüterek pastane sahibi oldu. "Sihirli Tatlar" adını verdiği dükkanında, annesi ve iki görümcesinin da aralarında bulunduğu 10 kişiye istihdam sağlayan Özhan, kısa sürede Gaziantepli kadınların gün ve toplantılarının aranan ismi oldu.

YOĞUN TALEP GELDİ

Tekstilci eşinin 8 yıl önce iflas ettiğini anlatan Özhan, zor günler geçirdiklerini belirtti. Özhan, "O dönemde çevremden kek, kurabiye, börek, yaş pasta yapmam için çok sayıda talep gelince evde bu işi yapmaya başladım. Siparişler zamanla arttı. İlk başlarda evin bir odasını tamamen bu işe ayırdım. Arkadaş çevremden yoğun talep oldu ve 4,5 yıl evde pasta, kurabiye, yemek yaptım. Onların sayesinde bu işe başlamış oldum. Evdeki o süreçte çok büyüdüğümüz için dükkana geçme gereği duyduk" diye konuştu.

Özhan, pastanın yanı sıra Gaziantep'e özgü cevizli köfteden, sarma ve dolmaya, mezelerden yuvarlamaya, börekten salataya kadar pek çok yiyeceği hazırladıklarını söyledi. (AA)