CHP'li Ersin Sazlık, 3 Eylül'de yapılacak CHP Şehitkamil ilçe kongresinde aday olduğunu açıkladı. Örgütün desteğini alarak yola çıktığını söyleyen Sazlık, "Bir ekibin parçası değilim. Örgütümüzün desteğini alarak yola çıktım" dedi.

BİR EKİBİN PARÇASI DEĞİLİM

Amacının örgütü biraraya getirmek, insanları barıştırmak olduğunu belirten partinin neferlerinden Ersin Sazlık, kongrede birbirinden değerli adaylarla yarışa gireceğini belirterek, "Kazanan demokrasi, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olsun. Benim arkamda herhangi bir ekip yok, bir ekibin parçası, adayı değilim. Örgütün desteğini alarak bu yola çıktım. Önümüzde bir kongre var. Hedefim bu seçimden başarıyla çıkmak. Partimizin çıtasını yükseltmek ve erken seçimde önemli bir başarı elde etmek" diye konuştu.

YENİ YÜZLERE İHTİYAÇ VAR

'Partinin baraj altında kaldığında da biz bu partideydik, sıkıntılı dönemlerde de bu partideydik, hiç bir yere gitmedik' diyen Sazlık şunları dile getirdi:"Gençlik kolları başkanlığı, yöneticilik gibi partimizde bir çok görevde bulundum. Amacım bu yarışta gençlerin de olduğunu göstermek. Kucaklayıcı olacağım. Her adayında bu anlamda kucaklayıcı olacağından eminim. Güzel bir seçim olacak. Partinin yeni yüzlere ihtiyacı var. İnsanlar artık eski yüzlerden bıktı, kapalı kapılar ardında oynanan oyunların bitmesi gerekiyor. Bu partinin kayıtlı üyelerinin ve delegelerinin artık piyon olmaktan çıkıp söz sahibi olmaları gerekiyor. Bu temennilerle aday oluyorum."

BAŞKA KİMLER ADAY?

Holyvood Düğün Salonu'nda yapılacak olan CHP Şehitkamil İlçe Kongresi öncesi aday bolluğu yaşanıyor. Ersin Sazlık'ın yanısıra Hasan Gür, Hüseyin Hıdıroğlu, Kadir Yücel ve Süleyman Türkmen de başkanlık için yarışa hazırlanıyor. (Meral KINACILAR)