Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi tarafından; Nizip Ticaret Odası Konferans Salonunda, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Duran’ın konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’nin Ermeni Meselesi” adlı konferans düzenlendi. Prof. Dr. Hacı Duran, İslam kültüründe barışın tesisi ve devamlılığı için ölüm başta olmak üzere acıların unutulmasının esas olduğunu söyledi.

KÖTÜLÜKLER CANLI TUTUYOR

Prof. Dr. Duran, “Hıristiyan kültüründe ise acılar yaşatılarak millet olma bilinci canlı tutulduğundan, Ermeni aydınları sözde Ermeni sorununu gündemde tutarak, milli bilinci uyanık tutmaya çalışmaktadır” diye konuştu. Türk-Ermeni çatışmasının temel sebebinin kültür anlayışından kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Hacı Duran, “Türk kültüründe kötülükler, acılar unutulmak ve hatırlanmamak anlayışı üzerine kurulu iken, Ermeni kültüründe ise kötülükler ve acılar canlı tutulup yaşatılmaya çalışılıyor. Osmanlı Devletinde, Milet-i sadıka olarak adlandırılan Ermeniler Batı misyonerlerin Osmanlı topraklarında Ermenilere Anti-Müslüman ve Anti-Türk propagandası yapmaları Ermeni sorununun temellerini atmıştır” şeklinde konuştu.

KİMLER KATILDI?

Konferansa; Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, İlçe Garnizon Komutanı Bnb. Metin Şimşek, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Yavuz Oruç, Nizip Eğitim Fakültesi akademik ve idari personel, öğrenciler ile Nizip halkı katıldı. BÜLTEN