Umke Güneydoğu Anadolu Bölgesi Batı İlleri Gaziantep Bölge Tatbikatı yapıldı. Erikçe Park Ormanında düzenlenen tatbikat, seminer, vaka senaryolarının tatbiki ve oyunlar olmak üzere üç bölümde gerçekleştirildi.

Türkiye çapında 21 bölge olarak yapılanan UMKE’nin 8.Bölgesi olan Gaziantep ’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen tatbikata, Güneydoğu Anadolu bölgesi batı illeri olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ile Şahinbey Belediyesi Arama Kurtarma (ŞAHKUT) ekipleri katıldı. Seminerlerde eğitimciler tarafından interaktif konu anlatımı yapılarak vaka senaryo tatbiki uygulandı. Teorik ve pratik bilgilerin pekiştirilmesi, ekip organizasyonu ve uyumlu çalışmanın öneminin vurgulanması, telsiz kullanma, arazide harita okuma, yön bulma gibi becerilerin kazanılmasına yönelik senaryolar hazırlandı.

3 GÜN SÜRDÜ

3 gün süren kamp sonunda Ulusal Medikal Kurtarma Ekibini tatbikat yerinde ziyaret eden Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı ise katılımlarından ve başarılı çalışmalarından dolayı UMKE ve ŞAHKUT'a teşekkür ederek sertifikalarını verdi. BÜLTEN