Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç’in emekli olması nedeniyle GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda tören düzenlendi.

ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI

Törenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç’in beyefendi, işini iyi yapan, öğrencileri tarafından çok sevilen bir eğitimci olduğunu ve arkeoloji bölümüne kurucu öğretim üyesi olarak imzasını attığını belirtti. Prof. Dr. Coşkun, “Bugün aramızdan iyi bir hoca, dürüst, çalışkan ve düzgün bir kişilik aramızdan ayrılıyor. Hayatın doğal bir parçası. Eminim ki, Fen Edebiyat Fakültemiz Arkeoloji Bölümünde Rifat Hoca’nın adını herkes zihninde güzel şekilde hatırlayacak, burası ile irtibatlarını koparmayacak, buraya olan katkılarını devam ettirecekti” diye konuştu.

İŞİMİ SEVDİM

Gaziantep Üniversitesi’nin ikinci hayatı, ikinci işi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ergeç, 25 yıl Kültür Bakanlığı’nda çalıştıktan sonra bu arada yüksek lisans ve doktorasını da tamamlamış olduğunu belirterek, “Buradan davet alınca da gelip yeni bir hayata, akademisyenlik hayatına atıldık. Bölüm için, üniversite için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. 34 Yıl kadar Gaziantep’e hizmetim var. Gaziantep’te doğmadım ama Gaziantepli oldum. Arkeoloji Bölümü çok iyi olacak. Benden sonra gelecek arkadaşlar en az şimdiki kadar devam ettirecekler. Arkeolog olmak demek özverili olmak, işini sevmek demektir. Çok memnun olarak çalıştığım bu topraklara, bu kuruma da helal olsun” şeklinde konuştu. BÜLTEN