AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, en büyük hayalleriden birisinin Gaziantep-Adıyaman yolunun duble yol olması olduğunu söyledi.

Milletvekili seçildiği ilk günden itibaren yolun bölünmüş duble yol olması için verdiği yoğun mücadelenin sonunda Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresinden ayırttığı kaynak ile başlattığı çalışmaları anlatan Erdoğan, "Gaziantep-Adıyaman duble yol çalışmalarının ilk etabı olan Gaziantep-Yavuzeli ilçesi arasındaki 37 kilometrelik kısmının tamamlanması, ardından ikinci etabı olan Yavuzeli-Araban arasındaki 26 kilometrelik kısmında da çalışmaların tamamlanarak trafiğe açılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yapımına başlanan 49 kilometrelik Araban-Besni duble yol çalışmalarında ara verilmeden çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Erdoğan, Besni-Araban arasındaki duble yol çalışmaları Araban-Besni arasındaki 20 kilometresindeki Besni ilçesine bağlı Köseceli Beldesine kadar yol çalışmalarında yarma ve dolgu çalışmalarından sonra asfalt çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte trafiğe açılacağını belirtti. İHA