*Bilgi alt yapım geçmişte Kent Konseyi ile gerçekleşti

*Hiç bir gücün veya lobinin vekili olmadım, şehrin vekili oldum

*Bahçeli koalisyonlar sıkıntı derken, Ak Parti'ye oy verin demek istedi

*HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş HDP'nin barajı aşmasını istemiyor

*Kılıçdaroğlu CHP'yi Gaziantep'te 2 bandına sıkıştırdı. CHP ikiyi korursa büyük başarı

Erdoğan'dan farklı yorum

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi, Genel Yayın Yönetmeni Leyla Özekşi Polat ve Yazı İşleri Müdürü Meral Kınacılar'la milletvekilliği, seçim süreci ve gündemle ilgili konuştu. Geçmişte Kent konseyindeki deneyimleri sayesinde bilgi alt yapısını oluşturduğunu ve Ankara'ya donanımlı gittiğini anlatan Erdoğan, kent konseyinin kendisi için iyi bir rehber olduğunu söyledi. Erdoğan, seçim analizi de yaparak, "MHP'nin Gaziantep'te 2 hedefleri yok. Çünkü bunun için piyasada çalışmaları, tempoları, destekleri de yok. CHP ikinin altına doğru gidiyor. İkiyi korursa büyük başarı. HDP'nin de hedefi baraja takılmak. HDP'nin barajı aşacağına inanmıyorum. Ak Parti Gaziantep'te 10 çıkarırsa sürpriz olmaz. Ama 9'u koruruz" dedi.

BELEDİYELER CHP'DEN AK PARTİ'YE GEÇTİ

Erdoğan, şehir merkezinden çok, çok fazla gidilmeyen yerlere gitmeyi halkla buluşmayı tercih ettiğini belirtirken, ilçelerdeki ahde vefa duygusunu da takdir ettiğini belirtti. Vatandaşın hizmete oy verdiğini belirten Erdoğan, "Örneğin Araban'da Ak Parti'nin oyu yüzde 30-32'den yüzde 60'a çıktı. Arabanlı ahde vefalı. Araban, Yavuzeli Elif'de belediyeler CHP'deydi hizmetlerimizin ardından Ak Partiye geçti. Barajlar sayesinde suyun cazibeyle boşa akmaktan kurtulması için yoğun bir mesai harcadım. Boşu boşuna bütün tarlalarda sondaj var. Bu yeraltı dengelerini de bozuyor. Su sistemini iklimi de bozuyor. Ardıl, Çetintepe, ÇAD ve Doğanpınar barajlarıyla 710 bin dönüm arazi sulanacak" dedi.

ANKARA'YA GİTTİĞİMDE ŞEHRE HAKİMDİM

Vekilliği döneminde kent konseyinin çok katkısını gördüğünü anlatan Erdoğan, "Kent konseyinde genel sekreter iken biz ilk yıl her ay bir toplantı yaptık. Şehrin master planından, eğitimden, barajından, susuzluğundan, kuraklığından şehrimizle ilgili tam 12 tane çalıştay yaptık. İkinci yıl 3 ayda bir yaptık. Üçüncü yıl 4 tane daha yaptık. 20 tane çalıştayımız vardı. Milletvekilliğimde kent konseyinin çok katkısını aldım. Hakikaten, 'yeni vekilsin bu kent sorununu nasıl yakaladın?' diye soranlar oldu. 20 toplantıda şehrin ne sorunu varsa öğrendim. Şehre hakimdim, hakim olarak milletvekili oldum. İşadamı, ekonomist, işletmeci kimliğimin yanısıra, Ankara'ya donanımlı gittim, oraya boş gitmedim. şehirle ilgili ne konuşulsa haberdardım. Çünkü kent konseyinden dolayı 20 tane şehrin dosyası yanımda hazırdı" diye konuştu.

8 YILDIR TATİL YAPMADIM

'Dağdaki çobanın da en lüks sanayicinin de, ortadakinin de vekiliyim' diyen Erdoğan şunları söyledi:""Allah razı olsun şehirden. Bu şehir hep bana sahip çıktı. STK'ların seçimleri oldu beni aramayan STK kalmadı. Ben onları arayıp da destek istemedim, onlar beni aradı. Bu üçüncü dönemim olacak. Ben hiçbir lobinin, şunun bunun vekili olmadım, ben şehrin vekili oldum. 2 milyonun vekiliyim. Dağdaki çobanın da, en lüks sanayicinin de ortadakinin de vekiliyim. Hizmet yolunda tatil yapmayı da bıraktım. 8 yıldır tatil yapmadım. Vekillikten önce yaylaya da giderdim, kayak da yapardım, denize de giderdim" dedi.

DAĞ-TAŞ GEZİYORUM

Kent konseyi çalıştayına ait 20 dosyanın tarafsız, samimi, şehrin çıplak ve objektif yüzünü gösterdiğini hatırlatan Erdoğan, "Kent konseyi bana rehber oldu. Ben anıt mezarların nerede olduğunu bilmezdim kent konseyindeki rapordan bildim. İnanç turizmi de olsa sahil turizmi de olsa tarihten kalan her doku bizim için değerlidir. Tarihi dokuyu koruyacağız. Ben dağ taş geziyorum. Merkezin merkezinde çok kalmak istemedim. Çünkü sahipsiz bir sınıf var yukarıya çıkamayan bir kesim var, orayı seçtim. Bize oy veren kitlelerde oralar zaten" dedi.

TÜRKİYE BÜYÜYOR

Saha değerlendirmesini sorduğumuz Erdoğan, Ak Parti'nin çok iyi durumda olduğunu söyledi. Erdoğan, "İyiyiz, ama niye iyiyiz. İyi olmamızın nedenlerinden biri şu. Koalisyonlar kaostur. Avrupaya bakın koalisyonla idare edilen ülkelerin tamamı geriye gitti. Yunanistan ilas etti. Türkiye ise büyüyor. Türkiye'nin her tarafı şantiyeye dönmüş ve sürekli proje üstüne proje üretiliyor. Harp sanayini kurduk. Hatırlayın Amerika Kıbrıs barış harekatında bizim silahlarımızı kullanamazsınız demişti. Bugün ise yüzde 60 savunma sanayini üretiyoruz. Gemisini, tankını, helikopterini. Türkiye güçlü iktidarla harp sanayine sahip çıktı, hem de ekonomisini büyüttü" diye konuştu.

GAZİANTEP'E METRO PLANLANIYOR

Erdoğan, Hazinede bugün 122 milyar dolar döviz rezervi olduğunu belirtirken, bugüne kadar yapılan yolun üç mislinden daha fazlasının yapıldığını belirtti. Erdoğan, "Her ile bir havaalanı yapıldı, üniversite yapıldı. 46'dan beri demiryoluna hiç el atılmamıştı. Gaziantep hızlı tren içinde. Şehir içine metro planlanıyor. Uydu kentlerle konut sorununun yanısıra ulaşım sorunu, eğitim, sağlık sorunu da çözülecek" dedi.

BAHÇELİ AK PARTİ'Yİ İŞARET ETTİ

Bahçeli'nin koalisyonla ilgili akıllı bir açıklama yaptığını söyleyen Erdoğan şunları dile getirdi:"Gaziantep'te 5. Organize kuruldu, Polateli'ne başlayacağız. Türkiye büyüyor. Muhalefet ise asgari ücrete 1500, 1800, 5000 lira vereceğim diyor. Bunu söyleyenlerin maksadı Türkiye'yi eski koalisyonlar dönemine getirmek. Hatırlayın, üçlü koalisyonlar döneminde Türkiye iflas etti, erken seçime gittiler. Ama Bahçeli akıllı bir açıklama yaptı. 'Koaliyonlar kaos sıkıntıdır. Türkiye koaliyonla yönetilmemeli' dedi. Burada aslında Ak partiyi işaret etti, MHP tababanına seslendi Bahçeli'yi şu konuda takdir ediyorum Ak Parti'yi işaret etti. Bu Ak partiyi destekleyin anlamına gelir" dedi.

DAĞ DA HDP'NİN BARAJI AŞMASINI İSTEMİYOR

HDP'nin barajı geçip geçemeyeceğiyle ilgili bir soruya Erdoğan şu yanıtı verdi:"Birileri yani, üst akıl HDPyi güçlendiriyor. Ancak HDP'nin genel başkanı Selahattin Demirtaş HDP'nin barajı aşmasını istemiyor. Bunu nereden anlıyoruz. yüzde 99'u müslüman bir ülkede yaşışoruz. Adam Müslümanların kutsalına hakaret ediyor. Müslümanların Kabesi Mekke, bizim kutsalımız Taksim diyor. Dağ da istemiyor. Dağdakilar şundan korkuyor. Düze inersek perişan oluruz diyorlar. Şimdi orada hükümdarlık, krallık var. Dünyadaki bütün kaynaklar onların elinden geçiyor. KCK, PKK örgütler onların elinde. Uyuşturucu baronları onların elinde. Kandil ise olumlu sinyal veriyor yeter diyor."

CHP 2'Yİ KORURSA BÜYÜK BAŞARI

Kılıçdaroğlu'nun afaki açıklamaları nedeniyle Gaziantep'te CHP'nin oy kaybettiğini öne süren Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun bu tutarsızlığı CHP'ye yeter. Her gün ne duyarsa onu açıklıyor. Bu Kılıçdaroğlu sözü yapacağım edeceğim diyor. Gaziantep'te 11 bin oyla CHP'nin 3. milletvekilini geçen dönem biz aldık. Ancak şu anda bir sıkıntı yok. Kılıçdaroğlu CHP'yi 2 bandına sıkıştırdı. Bunun nedeniz Gaziantep siyaseti, Antep CHP'si değil Kılıçdaroğlu'nun afaki açıklamaları. Mazot konuşuluyor onu yarıya indiriliyor. Kredi karrtı konuşuluyor faizin tamamını kaldırıyor. Kredi kardının faizini kaldıracak dünyada hiçbir güç yoktur. Öyle bir şey olur mu? asgari ücret konuluşuyor 1500'e çıkarıyor. Öbürü beş bine çıkarıyor. Vatandaş da inanmıyor. Yalan olduğunu herkes biliyor. Bol keseden atıyorlar. Tutarsız açıklamalar var. Muhalefetin vaadlerinin ülkeyi ya iç borçlanmaya ya da IMF'e gitmeye götüreceğini dile getiren Erdoğan, "Hazinenin başında biz varız, biz niye dağıtmıyoruz? Kimin malını kime dağıtıyorsun? Muhalefetin yaptığı taahhütleri, vaadleri hesapladık. Eğer yerine getirmeye biz kalksak Türkiye ya IMF'e borçlanır ya a iç borçlanmaya gider" diye konuştu.

MHP 1 VEKİLİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYOR

CHP'nin 2, MHP'nin 1, milletvekili çıkaracağını HDP'nin ise barajı aşamayacağını iddia eden Erdoğan, "CHP'nin 2, MHP'nin de 1 Milletvekilini korumaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, "MHP'nin Gaziantep'te 2 hedefleri yok. Çünkü bunun için piyasada çalışmaları, tempoları, destekleri de yok. CHP ikinin altına doğru gidiyor. İkiyi korursa büyük başarı. HDP'nin de hedefi baraja takılmak. HDP'nin barajı aşacağına inanmıyorum. Ak Parti Gaziantep'te 10 çıkarırsa sürpriz olmaz. Ama 9'u koruruz" dedi. MERAL KINACILAR