AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, kentin kanayan yarası olan eğitimle ilgili ciddi hamleler yapacaklarını söyledi. Önümüzdeki yıl, 800 derslik hedefi koyduklarını belirten Erdoğan, Köy Hizmetlerininin yerinede kayda değer bir destek geleceğini belirtti.

Gaziantep'in eğitimdeki durumunun içler açısı olduğunu ve bu konuda topyekün hareket edeceklerini anlatan Erdoğan, "Önümüzdeki yıl milli eğitime epey bir destek yapılacak. Hedefimiz 800 derslik. Bu da az değil. Bu konuda da ciddi çalışmalar ve planlamalar yapılıyor. Önümüzdeki yılda eğitim konusunda düğmeye basacağız" dedi.

KÖY HİZMETLERİ'NİN YERİNDEN DESTEK

Erdoğan, bu bağlamda Köy Hizmetleri'nin yerinden dolayı önemli bir destek alacaklarını belirterek, "Buranın parası Gaziantep'in eğitimine akacak yani Milli Eğitim Müdürlüğü'ne. Eğitimdeki sorunu çözmek için ilk olarak 800 derslik yapılacak.. Yeni imar planları açılacak. Kentsel dönüşümde buna eklenirse, sorunu o şekilde çözmeyi hedefliyoruz. 25- 16 ve 32 derslikli okullarla 40 okul yapılması planlanıyor" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT