CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Katar Emiri'nin annesi Sheika Mozahi, Nizip'te Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kenti ziyaret etti. Ziyaretin AFAD'ın Türkiye'de ilköğretim çağındaki Suriyeli çocuklara destek olmak ve tekrar okula kazandırmak için Katar merkezli 'Education For All' (Eğitim Her şeyin Üstünde) Vakfı ve 'Educate a Child' (Bir Çocuğu Eğit) programı kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Katar Emiri’nin annesi Sheika Mozahi, Nizip ilçesinde Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kenti ziyaret etmek için dün Gaziantep’e geldi.

İki ayrı uçakla Gaziantep Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Katar Emiri'nin annesi Sheika Mozahi, burada Skorsky ve polis helikopterinin korumaları eşliğinde Cumhurbaşkanlığına ait helikopterle Nizip ilçesi Birecik Barajı kıyısında Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kentteki futbol sahasına indi. Daha sonra araçla çadır kentten konteynır kente geçen ikili, burada Suriyeli sığınmacılarla bir araya geldi. İkili, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kentte Suriyeli kadınlarla buluştu ve sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Ziyarete Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Suriyeli sığınmacılarla basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat görüşen, Erdoğan ve Mozahi ziyaretinin AFAD'ın Türkiye'de ilköğretim çağındaki Suriyeli çocuklara destek olmak ve tekrar okula kazandırmak için Katar merkezli 'Education For All' (Eğitim Her şeyin Üstünde) Vakfı ve 'Educate a Child' (Bir Çocuğu Eğit) programıyla kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi.

EMİNE ERDOĞAN VE SHEİKA MOZAHİ GAZİANTEP’TEN AYRILDI

Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kent ile konteynır kentte Suriyeli kadınlarla buluşan Erdoğan ve Mozahi, daha sonra kara yolu ile helikopterlerin bulunduğu bölgeye geçti. İkili daha sonra askeri Skorsky, Kobra ve polis helikopterleri eşliğinde Cumhurbaşkanlığına ait helikopterle Gaziantep Havalimanı’na gitti. Emine Erdoğan ve Sheika Mozahi ayrı uçaklarla Gaziantep’ten ayrıldı.

DHA/İHA