Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın, Afyon kampında çek konusunda yaptığı konuşmanın ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ilgili bakanlarına, “Verilen örnekler önemli. Bu konuyu bir inceleyin” talimatı verdi.

Ak Parti’nin Afyon kampının 2. gününde kabine üyeleri Erdoğan’ın moderatörlüğünde milletvekilleri, kurucular, kadın ve gençlik kolları temsilcilerinden oluşan katılımcıların soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Bazı katılımcılar karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılmasının ardından çekin ticarette nadir kullanılan ve değersiz bir kağıt haline geldiğini belirterek, “karşılıksız çekin müeyyidesi olmalı” talebini dile getirdi.

KARŞILIKSIZ ÇEK AZALDI

Eleştirileri yanıtlayan Babacan, hapis cezasının kaldırılmasına karşın Türkiye’de karşılıksız çek oranının giderek gerilediğini ve son oranının yüzde 3 olduğunu belirtti.

MEHMET ERDOĞAN SÖZ ALDI

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise söz alarak, “Oran yüzde 3’e düşmüş olabilir çünkü Türkiye’de çek kullanımının oranı, çekle ticaret oranı yüzde 10’lara gerilemiş durumda. Esnaf çek almıyor, alıp da ödemesi olmayan bankaya yazdırmıyor” dedi.

Erdoğan, seçim bölgesinde esnafın yaşadığı bazı sıkıntıları örnek olarak aktarınca Başbakan Erdoğan, Babacan ve ilgili diğer bakanlarına, “Verilen örnekler önemli. Bu konuyu bir inceleyin” talimatı verdi. Haber Merkezi