KAYSERİ Erciyesspor teknik direktörü Bülent Korkmaz, Gaziantepspor deplasmanı için son hazırlıkları milli takımlardan dönen oyuncularla tamamlayacaklarını söyledi. Korkmaz, ''Bizim en büyük kozumuz, takım oyunu sergilememiz'' dedi.

Hürriyet Yeniköy tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen mavi siyahlı ekibin teknik direktörü Bülent Korkmaz, ''Milli takım arasından sonra Gaziantepspor maçını oynayacağız. Biz bu arayı iyi değerlendirdik diye düşünüyoruz. Hem fiziksel anlamda hem de taktiksel anlamda oyuncularla iyi çalıştık. Oyuncularımın çalışmalarından son derece memnunum. Hemen hemen tüm oyuncularım antrenmanda güçlerinin yüzde yüzünü veriyor. Olması gerekende bu. Ben her zaman oyuncularıma maç ne kadar önemli ise antrenmanda o kadar önemli diyorum. Gaziantepspor maçının hazırlıkları devam ediyor. Kadeer Mangane’nın bir sıkıntısı vardı. Oda antrenmanlara başladı. Hafta sonuna kadar da inşallah bir aksilik olmazsa antrenmanlara devam edecek.

Gaziantepspor deplasmanı zor bir deplasman, Gaziantepspor’un en büyük özelliği Sivas maçında Sivasspor oyunu kontrol altında tutmasına ve bir çokta gol pozisyonuna girmesine rağmen son on beş dakika da iki gol buldu. Onların maç konsantrasyonu çok yüksek. Tabi ki bu onlar için avantaj. Ama, bizim son Trabzonspor maçında oynadığımız oyun, mücadele ve takım halinde oynamaları beni ziyadesi ile memnun etti. Bu oyunumuzu geliştireceğiz. Daha da iyiye gittiğimizi söyleyebilirim. Tabiki hedefimiz kazanmak. Kazanmaya oynayacağız. Kazanmaya oynarken de kaybetmemeyi de düşünmemiz gerekir. Şu an için her şey yolunda. Cem Can çok güçlü bir oyuncu, hala sakatlığı sürüyor. Koşulara başladı. Böyle bir sakatlığı başka bir oyuncu geçirse iyileşme süreci uzayabilirdi. Cem Can’ın hem profesyonelliği hemde fiziksel anlamda iyi olması onun her halde sakatlığının kısa sürede atlatılacağını düşünüyorum. ''şeklinde konuştu.

BUNUN ADI ANADOLU DERBİSİ

Bülent Korkmaz, Gazianteppor'un başında da kendisi gibi eski bir Galatasaraylı olan Okan Buruk'un olduğunun hatırlatılması üzerine '' Okan, benim çok sevdiğim bir kardeşim. Galatasaray’da oynarken bir birimize çok destek olduk. Çok sıkıntılarda geçtik. İyi bir hoca. Gaziantepspor'un Sivasspor maçında son on beş dakikada oyunu değiştirmesi teknik direktörle alakalı bir durum. Oyunculara bu şekilde hükmetmesi bence bir teknik direktör hüneridir. Anadolu derbisi diyebiliriz bu maça. Ben heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyorum. Deplasmanda olmak bir dezavantaj ama biz avantaja çevirmek istiyoruz bu durumu.'' diye sözlerini tamamladı.