Gaziantep Ticaret Odası, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentinde ofis açtı. Royal Mall alışveriş merkezindeki ofisin açılışına Gaziantep'ten gelen 180 işadamı ile Erbil'deki ortakları katıldı. IKBY Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, "Amacımız Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri en yüksek seviyeye çıkarmaktır. Bizim bölgeye en yakın il olan Gaziantep, Güneydoğu'nun pırlantasıdır. Gaziantepli işadamlarımızın daha fazla kazanmasını diliyorum" dedi.

IKBY Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, yaptığı konuşmada bakan olduğu 2009 yılında Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 4 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, "Şimdi ise bu rakam 8 milyar doları geçti. 4 yıl önce Türk firmalarının, bakanlığımıza kaydı 485 idi. Bugün ise bin 500 şirket bakanlığımıza kayıtlı. Ticaret hacmi genişliyor, şirket sayısı artıyor, arzumuz daha fazlasıdır" dedi.

BARTIK: ÜYELERE HİZMET VERECEK

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da konuşmasında, "Gaziantep'te 14 bin 700 üyemiz var. Amacımız Erbil ve Gaziantep'teki iş adamlarını buluşturmaktır. Bu ofis, üyelerimize hizmet edecek ve burada onlara yeni pazarlar bulacak" dedi.

YAPACAK ÇOK İŞ VAR

Erbil'de yapacakları çok iş olduğuna inandıklarını anlatan Bartık,Gaziantep'te çok sayıda dünya markası ürettiklerini belirterek, şöyle devam etti: "5 organize sanayi bölgemiz var. 43 milyon metre kare ile Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesine sahibiz. Sanayide çok güçlüyüz. Birçok sektörümüz var. Artık bunların da Erbil'de tanınmasını istiyoruz."

ÇOK SAYIDA İŞADAMI GELDİ

Bartık, konfeksiyon, mobilya ve inşaat sektöründen Erbil'e çok sayıda iş adamı geldiğini ancak bunların kendi aralarında organize olamadıklarına dikkat çekerek, "İşte bu ofisimiz Erbil'de iş yapan veya yapacak olan iş adamlarımızın daha organizeli hareket etmesini sağlayacak" sözlerini kaydetti. Erbil Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil el-Hayat ise ofisin hayırlı olmasını dileyerek, "Bu ofisin, Erbil ile Gaziantep arasındaki ticaret hacmini artırmasını diliyorum" dedi.