Gaziantep'i Engelli Sandalye Basketbol 1. liginde temsil eden, Engelsiz Gaziantepspor takımımız Muş Bedensel Engelliler Spor Kulubü Tekerlekli Sandalye Basketbol Ekibiyle evinde oynayacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2015-2016 faaliyet programında yer alan Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1.ligine yükselen ve şehrimizi ikinci takım olarak , temsil etme hakkını elde eden Engelsiz Gaziantepspor- Muş Bedensel Engelliler Spor Kulubü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımıyla 10 Ocak 2015 Pazar günü saat 13 de Kamil Ocak Kapalı Spor salonunda yapacak.

Birinci ligte ki , dokuzuncu sırada yer alan ekibimiz bu maçtan galip ayrılarak ligte üst sıralar da yer almak istiyor.Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve Engelsiz Gaziantepspor Başkanı Hulusi Kalender, “Bünyemizde kurulan ve Gaziantep in 1.ligte yer alan iki takımdan birisi olarak hedefimizi,Tekerlekli Sandalye Basketbol spor dalında , daha çok engelli bireyleri spora katmak için belirledik. Şu ana kadar bulduğumuz dört yetenekli engelli arkadaşımıza daha lisans çıkararak sporla buluşturuyoruz.Burada en önemli olan konu engelli bireylerin evinden alınarak antreman ve maçlardan sonra evlerine bırakılmasıdır.Bu çok çok önemlidir.Evinden çıkaramadığınız engelli bireyi hiçbir yerde göremezsiniz.Bu nedenle gerek antreman ve gerekse maçlarımız da ulaşımımızı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e ve emeği geçen yöneticilerine teşekkür ederiz.” diye konuştu.