Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2016-2017 faaliyet programında yer alan, Tekerlekli Sandalye Basketbol 2.liginde mücadele eden Engelsiz Gaziantepspor, 23 Nısan Pazar günü Mardin-Kızıltepe Engelliler gücü ile,Kızıltepe Kapalı Spor salonunda yapmış olduğu müsabakayı kazanmasını bildi.

Kızıltepe Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının kazanması halinde küme kalacağı ,Engelsiz Gaziantepspor,un kazanması halinde birinci lige yükselmesi kesinleşecek karşılaşma ,her iki takım içinde stresli başladı.Karşılıklı kaçırılan sayılara rağmen,Kızıltepe birinci peryotu 16-15 önde bitirdi.İkinci peryot kontrolu eline geçiren takımımız devreye 37-33 önde girdi.

Üçüncü peryotta kontrolu tamamen eline alına kırmızı-siyahlılar ,sürekli çalınan faüllere rağmen 3.peryotu 48-52 lehine çevirdi. Dördüncü peryotta oyunu sakinleştirip ,akıllı bir şekilde yöneten Engelsiz Gaziantepspor 57-77 olarak sonucu tescil etti. Birinci lige çıktı. Maçın sonucunda açıklama yapan Engelsiz Gaziantepspor Kulubü Başkanı Hulusi Kalender, "Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi üyelerinden oluşan sporcularımız ile Engellilerin sporla birlikte toplumsal gelişimine destek olmak ve engelli gençleri spora kazandırmak üzere faaliyet gösteren takımımızın başarısında ,Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’e ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ökkeş Demir ile Gazikentimize malolmuş ve hepsi konusunda ayrı başkanlık görevi yapan kişilerden oluşan Yönetim Kurulu üyelerimize , Asbaşkanlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ederim. 30 Nısan Pazar günü saat 13.00 te Aksaray ile kendi sahamız da yapacağımız maç ta kupamızı alacağız.Bu maçı da alarak, Gaziantep i Birinci ligde en iyi şekilde temsil edeceğiz’dedi.