Engelsiz Kent Gaziantep sloganıyla çıkılan yolda, engellilere yönelik büyük hizmetler yapıldı ama kentimizde bulunan otobüs şoförleri bu duruma gölge düşürüyor. Gaziantep' te engelli vatandaşların otobüse alınmadığını öne süren engelli vatandaş Mehmet Güner, "Engelliyiz diye otobüsler durup bizi almıyor. Engelliyiz diye ölelim mi? Belediye bize binmemiz için ücretsiz kart verdi, otobüse binmeyelim mi?" dedi.

ENGELLİ ASANSÖRLERİ DE VAR

3 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşadığını, engelli olarak bu kentte yaşamanın oldukça sıkıntılı olduğunu anlatan Mehmet Güner, özellikle halk otobüslerinden şikayetçi oldu. Güner, "Girne otobüsleri engelli asansörü olduğu halde biz engelli vatandaşları otobüse almıyor. Bize bizim sizinle uğraşacak vaktimiz yok, asansörümüz bozuk diye bahane üretiyorlar. Olayla ilgili zabıtayı arıyoruz, otobüs şöförleri bizi otobüse almıyor diyoruz. Zabıtalar otobüs şöförleri de haklı, adama her gün ceza yazıyoruz, adamın kendi elinde olan bir durum diyorlar" diye konuştu.

BU ENGELİ BİZ İSTEMEDİK

Engellilere zorluk çıkaran şoförlere cezaların daha da artırılmasını isteyen Güner, "Biz zaten zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyoruz. Hastane gibi vs. yerlere gitmedikçe otobüse çok nadir binen adamlarız ama bu yapılanlar hiç hoş değil. Engelliler zaten zor şartlar altında yaşıyor. Ben engelli dar gelirli bir vatandaşım, otobüse her binmediğim zaman 15 TL, 20 TL benim cebimden para gidiyor. Otobüs şöförlerini insaflı olmaya çağırıyorum. Bu engeli biz istemedik, engelliyiz diye ölelim mi?" dedi.

BU SORUNA ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Engellileri otobüse almayan şoförlere 190 TL ceza kesildiğini, ancak değişen bir şeyin olmadığını belirten Güner şunları söyledi:"Otobüs şoförlerine daha çok yaptırımlar olmalı. Ücretsiz kartları bize belediye verdi. Beleş biniyoruz. Otobüsçülere 'bizi neden almıyorsunuz?' diye soruyoruz. 'Asansörümüz arızalı, bizim sizinle uğraşacak vaktimiz yok' diye cevap veriyorlar. Bu ister istemez zorumuza gidiyor. Yetkililerden en çabuk zamanda bu işe çözüm bulmalarını istiyoruz." Haluk ŞAHİN