Gaziantep'te engelli oğluyla birlikte bindiği otobüste, otobüs şoförünün engelli oğlu ve kendisine bıçak çekmesiyle otobüsten inen engelli babası Mustafa Bayıltmış'ın anlattıkları engelsiz kent Gaziantep hayal miydi dedirtti. Otobüslere ücretsiz biniyorlar diye herkesin içinde azarlanan engelliler yaşananlardan şikayetçi.

ŞOFÖR BİZİ AZARLADI

Gaziantep'te geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, bir baba engelli oğluyla birlikte haftalık kontrollerini yaptırmak üzere otobüsle hastaneye gitti. Baba Mustafa Bayıltmış, dönüş yolunda tekrar aynı otobüse binince şoförün kendilerini azarladığını ve şoförün kendilerine bıçak çektiğini iddia etti. Bayıltmış " Devlet hastanesinin önünden otobüse bindik çocuğumun haftalık kontrolleri için oradanda eczaneye gittik çocuğumun ilaçlarını aldık dönüş için durakta otobüs bekledik, tesadüfi bir şekilde bizi bırakan otobüse bindik otobüs şoförü engelliler için olan serbest kartla bindiğimiz için bizi azarladı. Bu şahıs malı dedi. Ne belediyenin malı ne de bir başkasının biz bunlara para bağladık dedi. Benim çocuğumun özürlü olduğunu sizin oda başkanınızda biliyor, belediyede diye konuştum . Şoför bana karşı sinirlenerek sen beni şikayet mi ediyorsun diye konuştu. Duraktan ileride Gülmüş Marketin civarlarında otobüsün kontağını kapattı ve arabasında bulunan bıçakla üstümüze yürüdü otobüste bulunan yolcular bizi araladı olaydan sonra biz sustuk durakta indik"dedi.

BİZE BIÇAK ÇEKTİ

Gerekli şikayetleri yaptıklarını belirten Bayıltmış zaten zorunluluk olmadığı sürece otobüslere binmediklerini, bindiklerindeyse her zaman azarlandıklarını anlattı.Bayıltmış, " Zabıta Müdürlüğüne gittik aracın Hoşgör-Sümerbank arabası olduğunu ve bize bıçak çektiğini söyledim. Şikayette bulunduk aracın plakasını falan verdik. Zabıta gerekli cezai işlemleri biz yaparız dedi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu'nun yanına gittik durumu anlattım, şikayetimi ettim bana şoför büyük terbiyesizlik yapmış dedi, biz gerekli cezai işlemleri yaparız dedi "diye konuştu.

ENGELLİLER OTOBÜSLERE HER BİNMESİNDE AZARLANIYOR

'Biz bu durumda nereye gidelim kime başvuralım' diyen Bayıltmış " Otobüs şoförlerinin yaptıkları terbiyesizlik yanlarına mı kalsın. Otobüslerde bu şoförler nasıl nasıl olurda bıçak taşır ve bize saldırır. Her binmemizde bizi zaten azarlıyorlar milletin içinde beleş biniyorsunuz diye, biz normalde zorunluluk olmadığı sürece otobüse binmeyen insanlarız. Çocuğum normalde evden çıkamıyor, bir doktor için evden çıktık başımıza gelmeyen kalmadı. Biz bir özürlü vatandaş olarak canımızı kime emanet edeceğiz çocuğum pskolojikmen bu durumdan çok kötü etkilendi, bu olaydan sonra çocuğum otobüsleri gördüğünde huysuzlanıyor. Biz bu durumu kimlere söyleyelim nereye gidelim " dedi. Haluk ŞAHİN