Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte bulunun sivil toplum kuruluşları ile birlikte iftar yapmaya devam ediyor. Yaklaşık 430 kişinin katıldığı iftar programına Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ve 38 engelli derneğinin temsilcileri ile üyeleri yer aldı.

KALENDER'E ÖVGÜ

Bu çerçevede kentteki tüm engelli derneklerinin üyelerine iftar veren Şahin, burada engelli vatandaşlara seslenerek, “Önümüzde uzun bir yolculuk var. Engelli kardeşlerimizin üniversite eğitimini, sağlıkta fırsat eşitliğini ve istihdamda kalkınmanın bir parçası olmalarını çok önemsiyoruz” dedi. Kırkayak Antepevi’nde gerçekleşen iftar programında açıklamalarda bulunan Fatma Şahin, engellilerin kendilerine verilen fırsatları çok iyi değerlendirdiğini söyledi. Şahin, “Ben sizlerin fırsat verildiği zaman neler yaptığınızı çok iyi biliyorum. Arkadaşlarınızdan ve Hulusi Kalender Bey’den şahidim. Yusuf Çelebi, Lokman Ayva kardeşlerimden şahidim. Bu yüzden ben sizin gücünüze, kabiliyetinize ve kapasitenize bütün yüreğimle inanıyorum. Biz 2023 dünyanın 10’nuncu büyük ekonomisi için hedefler koyduysak bunu sizlerin potansiyelini de içine dahil ettik. Bunun akıllı ekonominin bir parçası olduğunu inanıyoruz. Bilgi ekonomisi, akıl ekonomisine gideceksek sizin bütün gücünüzden faydalanmamız lazım” diye konuştu.

ÇELEBİ: ÖNEMSİYORUZ

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ise, Gaziantep’in engelliler için çok önemli bir kent olduğunu söyledi. Engellilerin örgütlenmesi için Gaziantep’i önemsediklerini aktaran Çelebi, “Başkanımızın bize gösterdiği önemi bugün daha iyi anlıyoruz. Türkiye’de ilk kez bir engelli daire başkanlığı kurmasıyla gösterdi. Kendisine tüm engelli kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum. Bakanlığı döneminde de bize büyük önem verdi. Bakanlık bünyesinde 3–4 tane engelli kardeşlerimizi sorumlu birimlerin başına getirdi ve bizlere sorumluluk verdi. Bugün bize verdiği fırsat ile sokak ve caddeleri, pazarların engellilere göre düzenlenmesini bize verdi. Bu açıdan çok şanslıyız” değerlendirmesini yaptı. BÜLTEN