İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Engellilerle 360 Derece İletişim” eğitim semineri sertifika ve kapanış töreninde, 700 GAÜN akademik ve idari personel ile öğrenciye sertifikaları verildi. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, engellilerin sorunları çözmek konusunda çaba harcadıklarını söyledi.

EN BÜYÜK ENGEL ZİHİNDE

Törenin açılışında konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, “Her birimizin ailesinde bir engelli olması gerekmiyor. Biz insanız, insanın yolunu açmak zorundayız. Hepimiz eşit şartlarda yaşamak zorundayız” dedi. Gaziantep Üniversitesi olarak bu konuda çok sayıda çalışmaları olduğunu belirten Prof. Dr. Bağcı, “Yeni açtığımız binaların hepsi engelliler için rahatça giriş-çıkışını sağlayacak şekilde düzenlendi. En büyük engel aslında zihinlerdeki engel, engellerin önündeki bütün engelleri kaldırmak boynumuzun borcu olsun” şeklinde konuştu.

BİRBİRİMİZİ TANIMIYORUZ

‘En büyük sıkıntımız birbirimizi tanımamamız’ diyen Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender şunları söyledi: “Gaziantep Üniversitesi’nin bir farkındalık yaparak bizleri bir araya getirmesiyle belki sizlerin ufkunda bir şey olmuştur. İnsanların fiziksel engeli, herhangi bir uzvunun eksiliği aslında onun tıbbi bir sorunu, sağlık sorunu. Siz sağlık sorunu olan insanlara gerekli yaşam kolaylığını veremediğiniz zaman sıkıntı orada başlıyor” diyerek, Türkiye Sakatlar Derneği’nin 1960 yılında kurulduğunu ve kuruluşundan bu yana engellilerin sorunlarının çözümüne çaba gösterdiklerini söyledi.

SERTİFİKA ALDILAR

Proje Koordinatörlüğünü İpek Kervancıoğlu’nun yaptığı, GAÜN Engelli Öğrenci Birimi Sorumlusu Filiz Nurseloğlu’nun destek verdiği seminerde, İlk Gizem Rehabilitasyon Merkezi İşitme Engelli öğrenciler tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi sunuldu. Sonrasında, Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ve Eğitmen Mehmet Kızıltaş tarafından sertifikalar takdim edildi. HABER MERKEZİ