Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin araçları için bazı noktalara şarj cihazları yerleştirilmişti. Bir kısım engelli de, dün Atatürk'ü anmak için Demokrasi Meydanı'na geldi. Tören sonrasından araçlarını şarj etmek için şarj noktasına giden engelliler hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü engelliler, şarj istasyonunun tahrip edildiğini ve kabloların kesildiğini gördü. Yürüme engelli Ökkeş Faruk, "Kabloları kesmek bizim ayağımızı kesmekle aynıdır. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz" derken, Büyükşehir Belediyesi Engeliler Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi de engellilerin karşılaştığı sürpriz nedeniyle üzüntülü olduklarını ifade etti.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Atatürk'ü anma etkinliği sonrası akülü araçlarını şarj etmek isteyen engelliler, şarj istasyonundaki kabloların kesildiğini görünce tepki gösterdi. Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Atatürk'ü anma etkinliğine katılan engelliler, tören sonrası araçlarını şarj etmek istedi. Ancak engelli aracı şarj istasyonundaki kabloların kesildiğini gören engelliler, düzenledikleri basın açıklaması ile duruma tepki gösterdi.

ÜÇÜNE DE ZARAR VERMİŞLER

Yürüme engelli Ökkeş Faruk, insanları şarj istasyonları konusunda duyarlı olmaya davet ederek, "Zorlu bir yaşamımız var. Herkes birlik olup bizim yaşam alanlarımızı genişletmek için çok çaba sarf ediyorlar. Bunlardan bir tanesi de akülü sandalyemiz. Akülü sandalye bizi hayli rahatlattı. Bu arabalar akülü olduğu için istasyon talebinde bulunduk, sağ olsun belediyemiz hemen bu talebimize de olumlu cevap verdi. Ancak bu istasyonları bir türlü tam anlamıyla kullanamadık. Bu istasyonun 3 tane kablosu var, üçüne de zarar vermişler. Kabloları kesmek bizim ayağımızı kesmekle aynıdır. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

ÇELEBİ ÜZGÜN

Törene katılan görme engelli Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engeliler Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi de, Atatürk'ü anma törenine katılan engellilerin karşılaştığı sürpriz nedeniyle üzüntülü olduklarını ifade etti. Kabloların daha önce de yenilendiğini belirten Çelebi, "Gaziantep ilimizde bütün ilçeler dahil olmak üzere her yere şarj istasyonları kuruldu. Ancak bazıları bu istasyonları tahrip edip, bizi mağdur ediyorlar. Gaziantep halkına sesleniyorum, güvenlik görevlilerine sesleniyorum, ilinizdeki engellilere sahip çıkamıyorsanız bu bizim için büyük bir acıdır. Bu şarj istasyonlarının kablolarının koparılmamasını istiyoruz, koparanların da belirlenerek cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. İHA