Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, engellilere verilen sağlık kurulu raporuna ilişkin esasları düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapılacağını belirterek, raporun elektronik sistemde bütün hastanelerde görülebileceğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,engellilere verilen sağlık kurulu raporuna ilişkin esasları düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapılacağını belirterek, raporun elektronik sistemde bütün hastanelerde görülebileceğini bildirdi.

Bakan İslam, ''Her kurum için ayrı ayrı engelli raporu alma durumunu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Tek bir rapor ile tüm hizmetlerin verilebilmesini planlıyoruz. Vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak bu uygulamayla, protez içinSağlık Bakanlığına ayrı, sınavlara girebilmek içinMilli Eğitim Bakanlığına ayrı rapor verme zorunluluğu bitecek'' dedi.

Engelli vatandaşların hastanelerden aldığı sağlık kurulu raporlarında ve engelliliğin tespitinde sıkıntıların yaşandığını belirleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, iki yıldan bu yana Sağlık Bakanlığı ile yürüttüğü çalışmaları tamamlama aşamasına geldi.

DHA