Gaziantep genelinde yaşayan ve çalışabilir durumda olan, iş arayan engelli bireyleri “Engelsiz İş Engelsiz Hizmet” projesiyle işe yerleştiren Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanlığı, son 4 yılda 523 kişiyi işe yerleştirdi. Engellileri adeta hayata tutunduran projede; bin 287 firma ile görüşüldü.

Sosyolog Eyüp Çemberlitaş ve sosyolog yardımcısı Mustafa Şahin Kartal eşliğinde İŞKUR İl Müdürlüğü’ne giden ekipler, burada iş başvurusunda bulunan engelliler ile bir ön görüşme yaparak forum dolduruyor. Engelli çalıştırmak zorunda olan firmaların da listesini alan ekipler, uygun engelliyi uygun firma ile görüştürüp işe yerleştiriyor.

Haftanın 3 günü İŞKUR İl Müdürlüğü’nden aldığı engelli işsizleri Organize Sanayi Bölgesi’nde ve şehir merkezindeki firmalar ile görüştüren “Engelsiz Hizmet, Engelsiz İş” projesinin ekipleri, düzenli olarak engelliler ile işverenleri iş konusunda görüştürüyor. 2015 yılında başladıkları proje ile bugüne kadar bin 262 engelliyi bin 287 firma ile görüştüren sosyolog ekibi 523 engelliyi ise işe yerleştirdi. HABER MERKEZİ