Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerinin engellilere yönelik çalışmaları vatandaşlar tarafından olumlu karşılanıyor.

Engellilere yönelik çalışmalarını rutin denetimlerle sürdüren zabıta ekipleri, engelsiz bir yaşam sürdürmelerini kolaylaştırmak amacıyla engelli park alanlarını denetledi. Engelli vatandaşların geçiş yerlerine park eden araçlara yasal işlemler uygulandı. Ekipler, tarafından bu alanlara park eden sürücülere ulaşılarak araçlar bulunduğu yerden kaldırıldı. Sürücüsüne ulaşılamayan araçlar ise yasal işlemler uygulanarak otoparklara çekildi.

PARKLARA İZİN VERİLMİYOR

Ayrıca, Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir genelinde otobüs duraklarına park eden, kavşak içlerine, park yasağı bulunan alanlardaki parklanmalara ve trafik akışını olumsuz etkileyen çift sıra parklanmalara izin verilmiyor. Bu tür parklanmalar ile trafik akışını engelleyen araçlara yasal işlemler uygulanıyor.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DENETLENİYOR

Şehir genelinde faaliyet göstermekte olan toplu taşıma araçlarına yönelik denetimleri de aksatmayan zabıta ekipleri, araç içerisinde sigara içen, koltukları yırtık, kirli döşeme ile faaliyette bulunan, gereksiz klakson çalan, susturucusu olmayan ya da egzoz ile gürültü çıkararak çevreye ve vatandaşlara rahatsızlık veren şoförleri de denetledi. NECMETTİN GÖRGÜN