Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi çalışanları ‘Engellilerle Doğru İletişim Metodları’ konusunda eğitildi. Eğitim toplantısının sonundaki sertifika töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Engelli yurttaşlarımız bizim için çok değerli” dedi.

ENGELLİ ALGISI KALDIRILMALI

Hastanenin Oditoryumu’nda düzenlenen ve dört gün süren eğitim etkinliğinde, televizyon programcısı ve yazarı Mehmet Kızıltaş, engellilerin günlük yaşamlarında önyargılar, mobing ve ayrımcılık gibi sorunlarla karşılaştığını vurguladı. Toplumun tüm kesimlerinde engelliler hakkında yetersiz ve yanlış bilgiler bulunduğunu kaydeden Kızıltaş, “Engellilerin birey olarak kabul görmemesi, eşitlik çerçevesinde hayata katılımlarını ciddi oranda olumsuz etkilemektedir. Engellilerin hayatın her alanında katılımını sağlamak toplumun tüm kesimlerinde engelli algısı oluşturarak farkındalık bilinci ile verilecek eğitimler, mutlaka kalıcı değerler yaratacaktır” dedi.

HOR GÖRÜLMEMELİ

Eğitim toplantısının son günündeki sertifika töreninde konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, engelli insanların bir şekilde onurlandırılması ve toplumda engelli insanların hor görülmemesi gerektiğini belirtirken, “Bizim de söz konusu anlayışa bir katkımız olsun diye bu projeyi yaptık. Çünkü yaratılmış olarak insan, engelli olsun, olmasın bizim için insandır. Ama engelliler bizim için çok değerlidir. Sağlık çalışanları ise, sıkıntılı insanla iletişimin en fazla olduğu meslek grubu. O nedenle bu tür eğitim toplantıları son derece önemli” diye konuştu.

İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Belgin Alaşehirli ise, iletişimin önemine dikkat çektiği açıklamasında, “Bizim işimiz insan işi olduğu için iletişimin çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Tıp Fakültesi’nde öğrencilerimize derslerimizi anlatırken de işimizin hep insan işi olduğu, dolayısıyla iletişimle hep doğru yolda ilerleyeceğimizi vurguluyoruz. Hastanemizin günlük yaklaşık 10 bin kişi girdisi var. Bu kadar büyük bir popülasyona hitap ettiğimiz için bizim doğru bir iletişim sağlamamız gerekiyor. Onlarla doğru bir şekilde konuşmamız gerekiyor” dedi.

SERTİFİKA VERİLDİ

4 gün süren eğitim toplantısına katılan Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin 856 çalışanına törenle sertifika verildi. Sertifika törenine Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan da katıldı. Sertifika töreninde Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, toplantının konuşmacısı Mehmet Kızıltaş’a sedef sandık hediye ederken, Kızıltaş’da katılımcılara kendisine ait olan ‘Engellilerle 360 Derece’ kitabını imzaladı. HABER MERKEZİ