Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele veren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu hafta kendi sahasında Muş Engelli takımını ağırlıyor. Ligin 16’cı haftasında 23 puanla 5’ci sırada yer alan Güneydoğu ekibi, Muş Engelli maçını da kazanıp ligdeki yerini korumak istiyor. Muş Engelliler maçının hazırlıklarını Kamil Ocak Spor Salonu’nda sürdüren Mavi–Beyazlı takım günü tek antrenman ile tamamlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Nurettin Özkaya, Muş Engelliler maçını kendi sahalarında kazanacaklarını ve ligdeki konumlarını koruyacaklarını söyledi. Engelli basketbolun çok zorlu bir spor dalı olduğunu ve bunu yapan herkesi tebrik eden Özkaya, “Gaziantep’te yıllar önce böyle bir oluşumun temeli atılmış ve bu kardeşlerimizin spor yapmaları için önü açılmış. Bunu gerçekleştiren ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Biz bu kardeşlerimize spor çerçevesinde hayata bakış açısını ve hayat ile mücadele etmenin gereklilikleri için de destek veriyoruz.” diye konuştu.

Özkaya, takımın çok zorlu bir ligde mücadele verdiğini ifade ederek, “Ligimiz çok kuvvetli takımlardan oluşuyor. Bu takımların içinde yeni bir ekip olmamıza rağmen başarılı maçlar çıkardık. Engellilerin topluma kazandırılması ve sporun içinde olması için bu takımın Gaziantep açısından büyük bir önem kazanıyor. Bu açıdan engelli kardeşlerimizin sürekli bir uğraş içinde olmaları ve kendilerini ifade etmelerini arzuluyoruz.” şeklinde konuştu. Özkaya, 6 Nisan pazar günü Kamil Ocak Spor Salonu saat 14.00’da oynayacakları Muş Engelli maçına tüm Gazianteplilerin gelmesini arzuladığını kaydetti. HABER MERKEZİ BÜLTEN