Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nde engeller elbirliğiyle aşılıyor. Dernekte eğitim gören kursiyerler, aldıkları eğitimler sayesinde rahatlıkla iş bulabildiklerini söyleyerek, işsizlik gibi bir korkularının olmadıklarını söylediler. Ayrıca Başkan Kalender ve kursiyerler, Şehitkamil Belediyesi’nin desteklerinden dolayı Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini ilettiler.

Kurslar sayesinde hayata daha sağlam tutunduklarını belirten kursiyerler, “Burada çok memnunuz, faaliyet ve arkadaş ortamımız çok güzel. Burada baklava çantası dikmeyi öğreniyoruz. İlk başladığımızda hiçbir şey bilmiyorduk. 5 aydır bu kursa geliyoruz, buraya geldikten sonra dikiş makinasını kullanmayı öğrendim. Şimdi istediğim yere gitsem iş bulabilirim” şeklinde konuştular.

ENGELSİZ BİNA

Gaziantep’te engellerin elbirliğiyle aşıldığını ve engellilere yeni istihdam yaratıklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise “Yaklaşık 5 yıldır engelli istihdam merkezi üzerine çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gaziantep’in istihdam kenti olması sebebiyle derneğimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi ve İŞKUR ile ortaklaşa çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor. Bundan önceki dernek binamız çok küçüktü, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu mutabakata vararak bu binanın bizlere verilmesini kararlaştırdık" DEDİ.

ARKADAŞLAR ÇOK MUTLU

"Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız burada mutlular. Engelsiz atölyelerde firmalara üretim yapıyoruz" diyen Kalender, "Bugün burada görmüş olduğunuz kursumuzla atölyemize yeni arkadaşlar kazandırmış olacağız. Atölyelerimize dışardan eleman almayarak, kendi personelimizi kendimiz yetiştiriyoruz. Buraya gelen arkadaşlarımızı evlerinden alarak evlerine bırakıyoruz. Buraya gelmek isteyen engelli kardeşlerimiz varlarsa buyursunlar kapımız herkese açık. Burada 10 atölyemiz var ve tüm atölyelerimiz dolu bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Engelliler çalışır mı? Gelip görebilirler. Engelliler üretir mi? Gelip görebilirler. Bu binamızla Türkiye’de bir ilke imza attık. Bizlere böyle güzel ve engelsiz bir mekan desteği verdiği için Şehitkamil Belediye Başkan Rıdvanı Fadıloğlu’na teşekkür ederim” dedi. BÜLTEN