Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, engelliler haftası nedeniyle kutlama mesajı gönderdi. Başkanlar, "Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, binaları rahatlıkla kullanabilmeleri için tasarım ve planlarımızı buna göre şekillendiriyoruz” dedi.

FADILOĞLU: ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması ve karşılaştıkları engellerin kaldırılması için çözüme yönelik hizmetler ürettiklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktayız. Engelli vatandaşlarımızı hayata sıkı sıkıya bağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemlerde, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atılacak, sunulan destekler artarak devam edecektir" dedi.

TAHMAZOĞLU: HERKES ENGELLİ ADAYI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Engelli vatandaşların hiçbir olanaktan yoksun kalmaması gerektiğine dikkat çekti. Tahmazoğlu, “Engellilerimizin toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletimizin değil, biz yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin de ortak görevidir. Bu nedenle yol, kaldırım, park çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımızı dikkate alarak çalışmalarımızı o yönde yapıyoruz. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. İlimizde faaliyet gösteren engellilerle ilgili derneklerimize de imkanlarımız ölçüsünde desteklerimizi sürdürmekteyiz" dedi. BAHRİ GEBEL