CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, Engellilerin şehir yaşamında yaşadıkları da çok iyi bildiklerini belirtti. Peri, “Bugün şehrin birçok noktasında kaldırımlarda ve yollarda engelliler sorunlar yaşıyor. Kendi başına sokaklara çıkıp gezme şansları yok. CHP iktidarında engellilerin yaşam alanlarını kolaylaştırmak için çalışacağız. Toplu taşıma araçları da dahil, her yere rahatlıkla girip çıkabilecekler. Engelsiz kentler oluşturacağız. Çünkü engellileri en iyi anlayan parti CHP’dir. Engelsiz bir yaşam için CHP iktidarı şarttır" dedi.

ENGELLİ OLMAMA GARANTİSİ YOK

“Engelli olmak ne kimsenin elinde ne de kimsenin engelli olmama garantisi vardır” diyen Peri, Engellilere gösterilen saygı, verilen hizmet ve yapılan projeler aslında herkesin kendisine yaptığı hizmettir. Çağdaş kentler ve toplumlar, engellilere verdiği önemle belli olur. Bu yüzden, engellilerle yönelik görevler bir toplumsal proje olmak zorundadır. Bu proje de belediyelerde önemli roller üstlenmek durumundadır. Bu yüzden, biz göreve geldiğimizde büyük bir projenin altına imza atacağız. Hem de engelliler nasıl istiyorsa öyle yaşayacakları projeleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

SGK KAPSAMINA ALINACAK

CHP iktidarında engellilere yönelik çok önemli projelerinin olduğuna dikkat çeken Peri, engellilerin tıbbi malzeme ve ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanacağının müjdesini verdi. Peri, “Engellilerin kamu kurumlarına yapacakları her başvuru için ayrı ayrı rapor alma çilesini bitireceğiz. Herhangi bir ölçüte bakılmaksızın tüm engelli yurttaşlarımızı sosyal güvenlik kapsamına alacağız. Engellilerin rehabilitasyonunu, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerle ilgili tüm yasalara ve engellilere özel yasalara dâhil edeceğiz. Zihinsel engellilerin erken tanı, tedavi ve eğitimi için özel projeler geliştirecek ve uygulayacağız” dedi. BÜLTEN