Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Garanti 1. Ligi’nde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, kendi evinde Muş Engellileri 70-62 yenerek galibiyeti seriye bağladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, geçen hafta Adana deplasmanında aldığı galibiyetin ardından bu hafta da kendi sahasında Muş Engelliler takımını yendi.

Kamil Ocak Spor Salonu’nda oynanan maçın birinci periyodu 23–13, ikinci periyodu 41–30, dördüncü periyodu 57–43 önde kapatan Mavi–beyazlı takım, dördüncü periyotta da oyun üstünlüğünü elinden bırakmadı ve maçı 70–62 kazandı. Karşılaşmayı izleyen ve maçtan sonra soyunma odasına giderek teknik ekip ile oyuncuları tebrik eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Aydıngüler, Hayrettin Hafif ve Servet Emin Yel, takımın başarısından gurur duyduklarını dile getirdi.

Rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyerek önemli bir galibiyete imza atan engelli basketbolcularda galibiyetin sevinci yaşanırken, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un Basketboldan Sorumlu Asbaşkanı Nihat Aydıngüler, “Takımımız ligin ilk yarısında da deplasmanda Muş’u yenmişti. Rövanş maçında da rakipten daha iyi bir oyun ortaya koyan basketbolcularımız, son periyotta zorlanmasına rağmen maçı 70–62 kazandı. Bu galibiyetle puan cetvelindeki yerimizi koruduk. Basketbolcularımız bu hafta İstanbul deplasmanına gidiyor. Bu deplasmandan da önemli bir galibiyetle döneceklerine inanıyor, kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ BÜLTEN