Ali Süzer işitme engelleri okulunda Judo ile başladığı spor yaşantısını voleybol ile devam ettiren yetenekli oyuncu, A milli takımın en genç sporcusu olarak Gaziantep’in gururu oldu.

Furkan Genç’in de forma giydiği Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Erkek Milli Takımı, finalde Ukrayna'yı 3-0'la yenerek şampiyonluğa ulaştı. İşitme Engelliler Milli Takım Baş antrenörümüz Osman Çarkçı’nın liseler arası okul maçlarında keşfettiği 1999 doğumlu Furkan Genç, ay yıldızlı takımın geleceğinin garantilerinden biri olarak gösteriliyor.

engel15.jpg

MİLLİ GURUR YAŞIYORUM

Kendisin milli takımlar seviyesine getiren baş antrenör Osman Çarkçı’nın çok iyi bir eğitmen olduğunu ifade eden Gaziantepli milli voleybolcu Furkan Genç, “Hocamızın iyi metotları var ve bizler de onları uygulamaya çalışıyoruz. Voleybol benim için büyük bir aşk demek. Milli Takım’da da çok iyi smaçörler, defans ve hücum oyuncuları var. Hepsi ayrı ayrı yetenekli. Ben başarılı bir takımda yer aldığım için gururluyum. Artık ülkemin başarısı adına ter dökmek bana gurur veriyor. Takımda ki büyüklerimde bana her zaman yardımcı oluyorlar ve onların yolunda sağlam adımlarla ilerleyeceğim” dedi.

BÜYÜKLERDEN ÖVGÜ
Furkan’ın çok azimli ve çalışkan bir oyuncu olduğunu vurgulayan milli takım kaptanı Emrullah Palaz, “Çok meraklı ve hevesli. Ona örnek olmaya çalışıyorum. Zaten otelde de aynı odada kalıyoruz. Sadece Furkan’ı değil, takımdaki tüm arkadaşlarımı çok seviyorum ve onlara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Samsun’da gerçekleştirilen olimpiyatlarda da Furkan takım adına önemli katkılar sundu. Gelecek adına büyük umut veriyor” dedi.

KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM
Voleybol sporuyla 2012 yılında tanıştığını söyleyen Furkan Genç “2013 yılında Milli Takım’a alındım. Ekipte pasör olarak görev alıyorum. Burada çok güzel arkadaşlıklar edindim. Antrenörlerimi ve ağabeylerimi çok seviyorum. Bana her konuda yardımcı oluyorlar. Onlarla beraber kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.

ÖRNEK ALIYORUM
Takım kaptanı Emrullah Palaz’ın takımda tecrübeli bir büyük olduğunu belirten Genç, “Takımda ikimiz de pasör olarak görev alıyoruz. Dolayısıyla paylaşacak çok şeyimiz oluyor. Ondan yeni bir şey öğrendiğim zaman kendime katıyor, onu daha da yükseltiyorum. Emrullah ağabey ile iletişimimiz çok iyi. Onunla aynı takımda oynamak gurur verici. Takıma geldiğim zaman Emrullah ağabeyi maçlarda sürekli izledim, onu örnek aldım. Ondan öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum. Onun gibi tecrübeli isimlerle bir arada olmak gurur verici” dedi.