Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, araştırma görevlilerinin enerjilerini kendileri, GAÜN ve Türkiye için en verimli şekilde kullanmaları çağrısında bulundu. Coşkun, “Ar-Ge yaparken asla etik kurallarını göz ardı etmeyin” dedi. Gaziantep Üniversitesi Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin Mühendislik Fakültesi ile Fen Bilimleri Enstitüsünün katkılarıyla düzenlediği Lisansüstü çalışmalarda Araştırma Yöntemleri Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Araştırma görevlilerinin değişimin öncülüğünü yapmak zorunda olduklarını, artık atıllaşan anlayışların terk edilmesi gerektiğini vurguladı.

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

GAÜN üst yönetimi olarak bu engellerin kaldırılması konusunda her şeyi yapmaya kararlı olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Bu konuda ümidinizi asla yitirmeyeceksiniz. Ümitsizlik bizim işimiz değil. Sıkıntılarımız yok mu? Var. Ama, biz iyimser olmak zorundayız, başka yolu yok. Biz üniversite olarak Türkiye’deki üniversiteler arasında hep en üst sıralardayız. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Üniversite ürettiği bilgiyle topluma yön veren, referans olan bir yer" dedi.

İYİ BİR MAKALENİN OLMAZLARI VARDIR

Fizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alptekin Durmuşoğlu, iyi bir makale yazmanın alan hakimiyeti, yeni fikirler, düşük kabul oranları arasına girebilmek, iyi makalelerle rekabet edebilmek gibi olumsuz şartlarla mücadele edilerek yazıldığını belirttiği sunumunda, İngilizce’nin ana dil olmamasının da bir dezavantaj olduğunu anlattı.

GAÜN DEV KADROSUYLA AR-GE YAPIYOR

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren TargeT Teknoloji Transfer Ofisiyle ilgili katılımcıları bilgilendiren TargeT Genel Müdürü Ekrem Tekin ise, Parlayan Yıldız GAÜN’ün dev bir üniversite olduğunu vurguladı. BAHRİ GEBEL