Hayata geçirilecek olan proje ile başkanlar akdine taraf olunarak Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlanacak. Belediye’nin yetki ve sorumluluğu kapsamındaki sera gazı emisyonunun azaltım potansiyelinin belirlenerek, iklim değişikliğinin getireceği risklerin ve kırılgan alanların belirlenerek, önlemler alınacak.

TOPLANTI YAPILDI

Bu bağlamda; Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 12. Bölge Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Gaziantep Toroslar EDAŞ, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarının katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.

RİSKLER BELİRLENECEK

Yapılan bu toplantıda başkanlar akdine taraf olma doğrultusunda hazırlanacak olan Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Projesi tanıtımı yapılarak, kurumlar arası yapılacak olan iş birliklerinden bahsedildi. Katılan kurumlardan tam destek sözü alan Büyükşehir Belediyesi paydaşları ile beraber Gaziantep için sanayi, binalar, hizmet sektörü, ulaştırma ve tarım alanlarında kısa, orta ve uzun vadede projeler geliştirecek. Hayata geçirilecek olan bu proje ile başkanlar akdine taraf olunarak Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlanacak. Belediye’nin yetki ve sorumluluğu kapsamındaki sera gazı emisyonunun azaltım potansiyelinin belirlenerek, iklim değişikliğinin getireceği risklerin ve kırılgan alanların belirlenerek, önlemler alınacak.

ÇALIŞMALAR ULUSLARARASI BOYUTLARA TAŞINACAK

Şehirde yapılan yenilenebilir enerji çalışmalarından "Bağlarbaşı 1 MW Güneş Enerji Santrali, Oğuzeli 1 MW Biyogaz Enerji Santrali, 30 MW Nurdağı Rüzgar Enerji Santrali" çalışmaları ile KRİTA projesi kapsamında Türkiye'nin ilk akıllı parkı çalışmalarının yürütüldüğü Masal Park ile enerji verimliliği ve enerji yönetimi çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaları uluslararası boyuta taşınmasını sağlayacak. HABER MERKEZİ