Gaziantep'te ziyaretlerde bulunan Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Enerji-İş Sendikası üyelerinin, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası üyesi bir grup tarafından darbedildiği iddia edildi.

Sendikal çalışmalar kapsamında kente gelen ve aralarında Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy'un da bulunduğu heyet, Gaziantep Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) 12. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etmek istediği sırada, TES-İŞ üyesi olduğu iddia edilen bir grup, heyetin binaya girişini engelledi. Tartışmanın yaşandığı olay sırasında TES-İŞ üyelerinin, Enerji-İş Sendikası üyelerini darbettiği iddia edildi.

HİÇ BİR PROBLEMEMİZ YOK

Altunsoy, TES-İŞ üyeleriyle hiçbir problemlerinin olmadığını, bazı grupların sendikal ve anayasal haklarını engellemeye çalıştığını söyledi. Gazianteplilerle de hiçbir sorununun bulunmadığını aktaran Altunsoy, şunları kaydetti: "Türkiye'nin 81 vilayeti bizim memleketimiz. Burası hukuk devletidir. Yapılan şiddet ve darp olayından dolayı savcılığa gerekli müracaatları yaptık. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. TEŞ-İŞ Sendikası kamu kurumunda örgütlüdür. Bu kamu kurumunun düzeni ve asayişi sağlayacak olan oradaki bölge müdürü ve müdür yardımcıları ne yazık ki içeriden bizi seyretmişlerdir. Onlardan da şikayetçi olduğumuzu savcılık beyannamesinde belirttik."

UYGUNSUZ KARŞILANDIK

Enerji-İş Sendikası İzmir yetkilisi Muharrem Demiryol ise ziyaret öncesi kapıda TES-İŞ yetkililerinin kendilerini uygunsuz şekilde karşıladığını ifade ederek, "TES-İŞ Sendikası yetkilileri, bize kapıda şiddet uyguladı. Biz de bu konuda savcılığa gerekli şikayet başvurularını yaptık. Bu konunun takipçisi olacağız. Ben de darbedildim. Adli Tıp Kurumundan rapor aldım" ifadesini kullandı. AA